Sa palmama nestaju i gnijezda golubova

Sa palmama nestaju i gnijezda golubova

4
Podijeli

Mnogo je fotografija koje u posljednje vrijeme stižu portalu Radija Jadran na kojima su  palme, podlegle do sada neviđenoj štetočini, crvenom surlašu. Uz njih se obično naši sugrađani  žale zbog desetkovanih stabala i pokušavaju da skrenu pažnju nadležnih, kao i vlasnika palmi u privatnim posjedima, da, ipak,mogu više učiniti za njihov spas.

Nekoliko fotografija bolesnih palmi poslao nam je i stalni čitalac, Vjeko Blatnik, a izdvojili smo ih, jer su na njima golubovi našli gnijezda:

Picerija i restoran

-Tu su se godinama odomaćili. Sada tužno dolaze, iako im je dom uništen. Palme, na ovoj prometnoj lokaciji, u centru, na magistrali od autobuske prema Kanli kuli, niko ne primjećuje. Već godinu polako propadaju, zaražene surlašem. Jedna po jedna umiru, a da niko ne reaguje. One jesu na privatnom posjedu, ali su dostupne sa ulice i mogle su se davno sanirati, ali neko je slijep i pored očiju – piše nam Blatnik.

Na žalost, izgubićemo sve četiri palme prije nego se neko smiluje da  nešto preduzme, dodaje on, tužan jutrima, kada ih gleda kako bespomoćno savijaju  grane, kao da govore: “Predajemo se, nikom nije stalo do nas”!

4 Komentari

 1. U cetvrtak, u velikoj sali Opstine , u 18h ,je rasprava na temu palmi i surlasa. Sto nas vise bude, vise je mogucnosti da smislimo i damo konkretne predloge kako problem rjesiti.

  4
  2
 2. A koliko je ljudi ostalo bez posla zbog pljackaske privatizacije i koliko su u opasnosti da ostanu bez svojih domova jer su morali zaloziti svoje nekretnine u bankama .Lako je za golubove.Oni ce vec naci drugi dom.

  9
  4
 3. Postojili mogucnost da se pokusa sa ultrazvucnim tretmanom koji se koristi u Italiji i okruzenju. Nije preskupo citao sam dosta.Dajmo sansu prezivjelim palmama.

  17

Ostavite komentar

*

code