Početna Ekonomija Sa Portonovim Azerbejdžan jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori

Sa Portonovim Azerbejdžan jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori

3

Ulaganjem više stotina miliona eura u turistički kompleks Portonovi, Azerbejdžan je, jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori, saopštio je premijer Duško Marković.

On je danas, prilikom posjete toj državi, pozvao njenog predsjednika Vlade, Novruza Mamadova, da naredne godine posjeti Crnu Goru prilikom svečanog otvaranja tog turističkog centra.

Picerija i restoran

„Investicije iz Azerbejdžana doprinose ugledu i perspektivi naše dinamične ekonomije. Želim da se uspješna saradnja nastavi i proširi“, rekao je Marković u Bakuu na sastanku sa Mamadovim.

On je rekao da mu je zadovoljstvo što je Mamadov prihvatio da naredne godine posjeti Crnu Goru tim konkretnim povodom i da se na licu mjesta vidi i pokaže kako dvije prijateljske države stvaraju zajedničku novu vrijednost na dobrobit građana.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću su kazali da se se Marković i Mamadov saglasili da su odnosi dvije države veoma dobri i prijateljski, da ih karakteriše intenzivan politički dijalog i visok stepen razumijevanja uz kontinuirano jačanje saradnje u oblasti ekonomije.

Zajednički interes se vidi u daljem intenziviranju ekonomske saradnje i u međusobnoj podršci na međunarodnom nivou.

„Crna Gora sa svojim skromnim potencijalom posvećano doprinosi miru i stabilnosti i podržava suverenost i nezavisnost partnerskih zemalja među kojima je i Azerbejdžan“, rekao je Marković.

Marković i Mamadov su ocijenili da obje države danas uživaju blagodeti teško obnovljene nezavisnosti, da ih povezuje činjenica da je riječ o malim multietničkim i multikonfesionalnim državama koje, svaka u svom i dalje nedovoljno stabilnom regionu, dobrosusjedskim odnosima i odlučnošću da sporove rješava mirnim putem, značajno pospješuje saradnju unutar balkanske odnosno centralno-azijske regije i doprinosi svjetskom miru.

3 Komentari

  1. HA HAHA E OVE SPRDNJE EKONOMIJA CVJETA 50% NEZAPOSLENIH .PENZIONERI IZDRZAVAJU DJECU I UNUCAD OD PENZIJE(SOCIJALE) A OMLADINA SPAVA DO 12 I VRTI SOLJU OD KAFE I CASU VODE DO VECERE I TAKO DANI PROLAZE. POLTRONI PERU PARE ZIDAJUCI ZGRADE ZA GAZDE SA PRLJAVIM NOVCEM I GLUME BIZNISMENE SA DZIPOVIMA I SVAKO MALO NEKO LETI U VAZDUH I SJUTRA U DAN 4 STRANICE ZA POSLEDNJI POZDRAV .DOSTA JE VIDJETI KO SU INVESTITORI STAMBENIH ZGRADA U HN OPSTINI LJUDI SA POCETNIM.KAPITALOM 1 EURO I IZBUCANE GACE .DNO DNA OD GRADA I DRZAVE LOPOVLUK MITO KORUPCIJA POLTRONIZAM I SUPKANJE.

  2. hahahhahahha ” Investicije iz Azerbejdžana doprinose ugledu i perspektivi naše dinamične ekonomije.” Ođe je istina da je dinamična , svako malo neki dinamit raznese nešto. A što se tiče ekonomije , koliko banana stane u kontenjer ?
    eno ga porto montenegro – 6 000 000 evrića kako dobro posluju , pa otpisan dug . Sve je to jedna obična šminka

    8
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code