Početna Društvo Sa protesta bivših radnika Vektra Boka: Pozvali SDT, Vladu, međunarodnu zajednicu i...

Sa protesta bivših radnika Vektra Boka: Pozvali SDT, Vladu, međunarodnu zajednicu i medije da pomognu

1

NVO “Bivši radnici Vektra Boke” organizovali su ispred Hotela Plaža, u 5 do podne, protest za ostvarivanje uskraćenih prava, kao i zbog toga što su kako tvrde, zlostavljani, pokradeni i dovedeni do prosjačkog štapa.

Oni javno pozivaju i mole specijalnog državnog tužioca da u cjelosti postupi po njihovoj krivičnoj prijavi protiv rukovodstva Vektra Boke.

Sa protesta je upućen poziv Vladi i premijeru da im pomogne u rješavanju problema, uz molbu za minimalnu pomoć usljed pandemije korona virusa. Jer, kako navode, većina bivših radnika zbog nezakonitih radnji poslovodstva i usljed propisanih mjera NKT-a nema nikakvu pomoć niti su evidentirani. Imaju socijano osiguranje, ali dosta je invalida rada koji primaju simbolične naknade Biroa za zapošljavanje.

Uputii su i javni poziv međunarodnoj zajednici i predstavnicima Evrope u Crnoj Gori, kao i svim medijima da ih podrže.

Oni su saopštili da postoji osnovna sumnja da organizovana kriminalna grupa sastavljena od stečajne uprave i poslodavca, kao i ostalih pomagača ne poštuje zakon, zakonske i ustavne odredbe, dok radnici kao oštećeni to sve ispaštaju kao i svi građani.

-Dokazano, ukradena novčana sredstva nisu vratili na račun „Boke“ iako su obećali da će to učiniti u februaru, a radi se o 5 miliona eura. Nisu ispoštovali čak ni obaveze prema državi za poreze i doprinose radnika niti vratili 25 miliona na startu prisvojenih od imovine Boke – poručuju bivši radnici Vektra Boke.

Oni javno pozivaju i mole specijalnog tužioca da u cjelosti postupi po krivičnoj prijavi, a ne o nekim nebitnim stvarima i planu reorganizacije koji u suštini, kako tvrde, ne postoji, jer ga je u tom dijelu ukinuo Ustavni sud:

– Bolje da SDT skrene pažnju kako je uopšte privatizovana Boka, čijim parama i da li su uopšte postojale, da li je ispoštovan i u jednom dijelu kupoprodajni ugovor, ko je dao ovlašćenje da se imovina Boke da u hipoteku za privatne kredite i to 25 miliona, ko je napisao i ovlastio vlasnika Vektre da može da da imovinu pod hipoteku – navode bivši zaposleni.

Oni pitaju i kako stečajno kriminalno društvo može da ne poštuje Ustav i ustavne odluke, Sud i sudske odluke, da novac pozajmljuje i da radi sa računa Vektra Boke koji niko ne vraća, a radi se o 5 miliona prodate imovine.

– Radnike koji izumiru da ispoštuju za naša dugovanja koja se sastoje od sudskih odluka donesenih baš u Privrednom sudu, čiji ih predsjednik na žalost ne priznaje iz istog suda, ne priznaje prije stečaja donesene sudske odluke – navode oni.

Imputiraju i da, uz pomoć stečajnog sudije, drže blokiran račun Vektra Boke na milionske iznose, a okolo rade nezakonitim novčanim transakcijama, dok je 5 miliona trebalo vratiti i ispoštovati socijalni program.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code