Sad se prijavite za veliku ekološku akciju “Let’s do it, Montenegro!”

Sad se prijavite za veliku ekološku akciju “Let’s do it, Montenegro!”

0
Podijeli

Uz slogan “Nastavljamo drugačije” 14. septembra u Crnoj Gori će biti organizovana treća velika ekološka akcija pod nazivom “Let’s do it, Montenegro!”. O organizaciji ove akcije, koja je dio svjetske kampanje “Let’s do it!”, brine NVO ADP-Zid,

– Vođeni iskustvom da se 2016. godine ovoj akciji u Crnoj Gori odazvalo više od 11 000 građana, a 2014. njih 3100, koji su uklonili više od 1850m³ otpada u 21 opštini, ohrabreni smo da i ove godine sinhronizovano radimo na rješavanju problema u zajednici – kazali su iz ADP-Zid.

Picerija i restoran

Cilj ove akcije je podsticanje svih građana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice. Akcijom se malim doprinosom velike stvari mogu učiniti realnim.

Svaka od opština u Crnoj Gori ima veliki problem sa odlaganjem i trajnim saniranjem sakupljanja otpada. Nelegalno odlaganje otpada dovelo je do značajnog devastiranja životnog prostora i svakodnevno dovodi u opasnost mnoge građane. Ovaj problem može biti riješen samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti kao pojedinci ili kao grupe putem linka.

Više informacija može se dobiti na telefone: 020/207-130 i 067/210-848 ili putem e-maila: adp.zid@gmail.com, kao i na FB stranicama:

https://www.facebook.com/letsdoitmontenegro/
https://www.facebook.com/adp.zid.7/

ADP–Zid je organizacija civilnog društva, osnovana 1996. godine u Podgorici. Bavi se razvojem programa okrenutih kvalitetu života, razvoju i društvenoj odgovornosti svih aktera u zajednici.

Svi programi organizacije zasnovani su na principima nediskriminacije, cjeloživotnog učenja i jednakih šansi za sve, kao i na vrijednostima organizacije kao što su participativnost, inovativnost, kreativnost, solidarnost i građanski aktivizam.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code