Početna Društvo Sadnja 5 hiljada kestena u Novom kroz projekat Opština Herceg Novi i...

Sadnja 5 hiljada kestena u Novom kroz projekat Opština Herceg Novi i Velika Kladuša

12

Delegacija Opštine Herceg Novi, u kojoj je predsjednik Opštine, Stevan Katić, kao i predstavnici hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije doo, prisustvuju obilježavanju Dana Opštine Velike Kladuše. Riječ je, između ostalog, o uzvratnoj posjeti radi unaprijeđenja saradnje dva grada.

Prema riječima direktorice hercegnovskog Vodovoda, Olivere Doklestić,  trebao bi da bude potpisan protokol o saradnji na realizaciji projekta “Kesten”, o čemu je bilo riječi tokom posjete predstavnika Velike Kladuše Opštini Herceg Novi prošle godine:

„Velika Kladuša nosilac je tog projekta, u kojem učestvuje i Hrvatska. Postoji ideja da se negdje na području opštine Herceg Novi zasadi 5 hiljada stabala kestena, jedna od lokacija mogla bi biti i Savinska dubrava. Sredstva bi se mogla obezbijediti iz EU fondova“, kazala nam je kratko Doklestić.

Potpisnici tog protokola biće i predstavnici drugih Opština čiji delegati prisustvuju Danu Opštine.

Kako je dodala, za goste je upriličen obilazak nekoliko firmi, a sa nekima od njih gradski Vodovod je i ranije sarađivao:

„Obišli smo malu fabriku, “Alatuša” (razvila je proizvodnju konfekcije, proizvodnju metli i četki, poljoprivrednu apoteku, četiri trgovine mješovite robe ), pogone konfekcijske firme Ateks koji je u sastavu Alatuše, a bavi se proizvodnjom  HTZ opreme, odnosno radne i zaštitne odjeće za ugostiteljstva i građevinu. Uz to, sa sinom načelnika Velike Kladuše, Ervinom Abdićem, obišli smo i objekte nekadašnjeg giganta Agrokomerca“, navela je Doklestić.

Podsjetićemo, načelnik Opštine Velika Kladuša, Fikret Abdić sa saradnicima posjetio je Opštinu Herceg Novi sredinom avgusta prošle godine. Predstavljeni su prekogranični projekti u okviru kojih je moguća i poželjna saradnja dva grada.

12 Komentari

  1. Sadiće kostanje ali tek kad dobiju pare od EU. Pisaće projekat zajedno. APP…lijepo piše u tekstu samo je naslov nejasan, odnosno sadnja za sada vrlo neizvjesna.

    12
    1
  2. Svidja mi se ideja o sadnji kestena na Savinskoj Dubravi. Za one koji ne znaju i dalje u centralnom dijelu šume ima nekoliko stabala kestena samo da nije mnogo 5000? 😁

    20
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code