Početna Društvo Saglasnost Vlade za trafostanicu i podvodni kabl do Mamule

Saglasnost Vlade za trafostanicu i podvodni kabl do Mamule

1

Vlada Crne Gore dala je na posljednjoj sjednici saglasnost kompaniji OHM Mamula Montenegro DSD Tivat, za izvođenje pripremnih radova za izgradnju složenog inženjerskog objekta – trafostanice TS 10/0, 4 kV i 10 kV podvodnog kabla u okviru turističkog kompleksa Mamula.

Zahtjev za izdavanje saglasnosti Ministarstvu ekonomije podnijet je 11. septembra. MORT je na zahtjev OHM Mamula Montenegro DSD iz Tivta 26.jula 2018. izdalo UT uslove za izgradnju podvodnih kablova.

U zahtjevu OHM Mamula Montenegro Ministarstvu ekonomije navodi se da bi pripremni radovi na dijelu kopna podrazumijevali: transport mehanizacije, materijala i ostale opreme, obilježavanje trasa kablovskog voda radi iskopa rova, rasčišćavanje terena, ravnanje terena za poziciju mašina za bušenje, obilježavanje pozicije bušenja i postavljanje bova u moru, na trasi postavljanja podvodnog kabla.

Na ostrvu Lastavica radovi će obuhvatiti: transport mehanizacije, materijala, betonske konstrukcije i opreme trafostanice i obilježavanja lokacije za trafostanicu.

PR savjetnica OHM Mamula Montenegro, Dragana Bećirović, kazala je nedavno Radiju Jadran da u kompaniji očekuju da će od ostrva do priključne tačke na Rtu Arza radovi biti završeni do 25.oktobra. Predstoji da država obezbijedi napajanje od trafostanice Klinci do priključne tačke na Rtu Arza.

1 komentar

  1. Ej, pa jeftinije bi nas ispali solarni paneli da ih nabudzimo…
    Sa dobrim dizajnerom eksterijera , moze odlicno da se postavi na pravo mjesto i uklopi sa ostrvom…umjesto pergola, krovova, suncobrana i sl… Ekoloski prihvatljivo a besplatna struja…da bude lijepo i korisno…

    6
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code