Saglasnost za idejno rješenje hotela “One&Only” u Kumboru

Saglasnost za idejno rješenje hotela “One&Only” u Kumboru

5
Podijeli

Kompanija Azmont investments, koja  na 26 hektara gradi rizort Portonovi,  uz modernu marinu za mega jahte i ulaže  650 miliona eura, dobila je saglasnost glavnog državnog arhitekte, Dušana Vuksanovića, na idejno rješenje izgradnje hotelskog kompleksa “One & Only”.

Riječ je o zoni turizma T2 – turističko naselje Portonovi u Herceg Novom, projektovanog na urbanističkoj parceli broj 87, na katastarskoj parceli broj 674/1, u zahvatu državne studije lokacije sektor pet – Kumbor. Idejno rješenje je uradila tivatska firma Arhi. pro Montenegro.

Picerija i restoran

Površina ove urbanističke parcele je 54.530 kvadrata, a planirana je izgradnja hotelskog kompleksa, koga čini više turističkih objekata različite namjene, strukture i organizacije.

U sklopu hotela  “One & Only” biće i  SPA iz lanca Chenot, kao i restoran iz lanca Locatelli. Pored toga, planiran je i kompleks vila, kao i objekat sa pratećim prostorima namijenjen za aktivnosti na plaži.

Planirana je izgradnja više objekata u formi turističkog naselja ranga pet zvjezdica. Turističko naselje – hotelski rizort je planirano kao spoj više zasebnih građevinskih jedinica, čija se izgradnja planira fazno na urbanističkoj parceli 87.

Projektovan je hotelski kompleks visoke kategorije sa ukupno 113 apartmanskih smještajnih jedinica i deset izdvojenih zasebnih vila.

Pored toga, planirano je mnoštvo raznovrsnih pratećih zajedničkih sadržaja, koji pružaju turističko ugostiteljske usluge kako gostima hotela, tako i korisnicima i posjetiocima kompleksa hotela “One & Only” u Kumboru.

5 Komentari

  1. Ni u Africi ne bi mogli kupiti urbanizovanu zemlju na pjeni od mora za gradnju stanova za prodaju kao sto svi ovi nasi Porto Novi , Porto Tivat i sta ja znam koji vec , a kamoli u Evropi na Jadranskom moru.

    4
    1
  2. E moj glavni arhitekto,jesi li gledao prezentaciju prije pet,sest godina kako je trebao da izgleda Porto Novi,zasto su svi odbornici,funkcioneri i gradani dali glas.Ovo nema veze s tim.

    14

Ostavite komentar

*

code