Šahtovi na rivijeri mogu „doći glave, ili noge“

Šahtovi na rivijeri mogu „doći glave, ili noge“

19
Podijeli

Duž hercegnovske rivijere tragovi nezavršenog posla na kolektoru na nekim mjestima predstavljaju opasnost za prolaznike i vozila.

Na potezu od Kumbora do Đenovića pojedini šahtovi propadaju zbog velike frekvencije vozila i tankog sloja postavljenog asfalta. Beton oko metalnih poklopaca se rasipa i rupa se širi, pa postoji mogućnost da vozači koji ne uspiju da zaobiđu šaht oštete vozilo ili da neko od prolaznika „zapne“ padne, ili propadne.

Picerija i restoran

Načelnica Komunalne policije u Herceg Novom, Marija Andrić kazala je za Radio Jadran da je Služba evidentirala taj problem po službenoj dužnosti, uvidom u stanje na terenu.

– Vide naše patrole kad prolaze da šahotovi štrče, ali tu treba da dođe još jedan sloj asfalta kako bi se moglo nivelisati. To je sve na izvođaču radova da završi. Radovi su u toku i u neko dogledno vrijeme će biti završeni – kazala je Andrić.

Posao asfaltiranja putnih dionica na rivijeri, u čiji trup su postavljene vodovodne i kolektorske cijevi, obavlja kompanija “Mehanizacija i programat” AD iz Nikšića, na osnovu ugovora o cesiji koji su sklopili sa izvođačem, firmom “Celtikcioglu” i Društvom za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi.

19 Komentari

 1. Ovi nesretni politicari koji kao treba da vode grad nisu sposobni da rijese problem sahtova a ne neke ozbiljnije, dugorocne probleme. Nema strucnjaka za nista, zaposljavaju se samo partijski poslusnici, tako svaka stranka funkcionise. 80% grada je clan neke stranke, racunaju tako ce dobiti dobar posao a da ne rade mnogo. Krivi su gradjani i njihovi sitni licni interesi, politicari to samo koriste.

  8
  1
 2. Većini to ni ostalo ništa ne smeta,samo da su im na vlasti njihovi istomislioci.Manjina komentatiše jer zna od ranije svaki red i smatraju ih teškim osobama,a omladina što komentariše partijski nije nizašto,samo žudi za opštinskom stolicom u Bg.ako može.

  4
  2
 3. Sahtovi,trtoari putevi, sve je to zapusteno a oni samo konstatuju.Pogledajte na semaforima kada je kopan kanal za struju koji vodi za Madjare od prvog dana je ostala rupa tako kada naidjete ima da vam otpane tocak.Posebna prica kada naidje kamion, to je kao da je pala bomba.Koliko godina je vec tako i niko nista, oni tuda samo prolaze ne zive u blizini.

 4. Kada se radi ploca poklopca sahta stavljaju se armaturne rebraste sipke, nikako mreza i sipke ne ispod fi19, unakrs i ispod prstenastog nosaca poklopca. Poklopac se dize na projektovanu visunu puta, tj asflata. Prstenasti nosac i armatura se zalivaju betonom ne manje od 20cm. To sto poklopci “tonu” i “propadaju” je zato sto se nemilosrdno gazi tockovima u fazi ocvrscavanja betona, min 2 dana. X puta mi se dogodilo da sa firmom popravljamo iste jer boze moj on mora da prodje bas tu autom.

  2
  6
 5. Skoro sve sahtove u Njegosevoj ulici koji bi trebalo da prihvate vodu kad pada kisa, ali jok voda ih uredno zaobilazi tako da se pjesak skvasi kad naidju kola.Prosto je nemogice od Tople do grada doci neokupan.Ali izgleda da nadlezni nr idu pjeske.

  12
 6. RUPA I IZBOČINA PO PUTU IMA NA SVE STRANE. KOJA KOMUNALNA POLICIJA, NE RADE NIŠTA SAMO SE VOZAJU PA ONDA U KAFANU DA PREDAHNU. POGLEDAJTE PARKIRANA AUTA PO TROTOARIMA.

  22
 7. Koliko se sjećam, prije 2 godine kod hotela Plaže na Šetalištu je poginuo momak skuterom jer je naletio na izdignuti šaht koji ga je odbacio.

  Ah da da… nije kriv izvođač! Momak je prekršio sve što je mogao: Na šetalištu je zabranjeno upravljanje motornim vozilima; Bio pod uticajem alkohola i vozio je prebrzo. Da mu se sudilo, svejedno bi dobio smrtnu kaznu!

  Dokle više “pušti me stat”?

  15
  4
 8. Ovaj šaht sa slike je u Đenoviću. Štrči tako više od godinu dana. Nije ga zapazila prethodna a izgleda ni nova opštinska vlast.One koji bi za ovo zrebalo da pdgovaraju čekaju nagrade poput visokih otpremnina i plata. Žalosno i nevjerovatno ali to je naša stvarnost, nažalost.

  22
 9. NIJEDAN ŠAHT NA MAGISTRALI NIJE KAKO VALJA,IZ NEKIH VIRE ŽICE,PITANJE JE DANA KADA ĆE NEKO POGINUTI. A OVA NOVA NAČELNICA NABRAJA I PRAVI UVID U STANJE-KRALJICA. OBAVJESTITE JE DA JE NJENA SLUŽBA NADLEŽNA I DA TREBA NEŠTO URADITI A NE NABRAJATI ŠTA NE VALJA ,SVI TO ZNAMO !! PROBUDI SE !!!

  36
 10. E da su samo sahtovi i to samo niz rivijeru…
  Raznovrsne rupe na sve strane. Svim ulicama, putevima, glavnim, sporednim, trotoarima, prilazima itd.

  31
 11. Pogledajte saht kod amara u kumboru , prosao je zavrsni sloj a sahta je upala 20cm. treba kola da se polome da bi to oni napravili kako treba.

  26
  1
 12. A u Njegosevoj kod kuce Iva Andrica su toliko glupo postavljeni sahtovi da bukvalno svako vozilo koje prodje preko njih ih pomeri i stalno se cuje ono..dum dum…pa onda opet dum dum kad predje preko sledeceg i sledeceg, a onda novo vozilo i sve tako dum dum…..Neverovatno koliko se ljudi ne bave svojim poslom.Dakle, uradite ih tako da ne lupaju….a ovi sahtovi iz teksta…nemam reci…dok neko ne polomi vilicu…

  31
  1

Ostavite komentar

*

code