Sailing Worl Cup Miami: Milivoj Dukić za sada na 4.mjestu

Sailing Worl Cup Miami: Milivoj Dukić za sada na 4.mjestu

3
Podijeli
milivoj dukic majami
Copyright Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Od 25. do 30. januara u Majamiju traje Svjetski kup u jedrenju, Sailing World Cup Miami. “Zlatni dječak” sa Škvera, nakon tri trke u Majamiju u konkurenciji 98 takmičara zauzima 4. mjesto sa 46. bodova, u klasi “Laser”.
U vodama zaliva Biskejn (Biscayne Bay) učestvuju konkurenti za Olimpijske i Paraolimpijske igre. Za Olimpijadu u Riju na svoju drugu Olimpjadu, sprema se mjesecima najbolji crnogorski jedrilačar, prvi koji je dobio vizu, Milivoj Dukić.
– To je velika provjera forme, znanja i vještina, jer Milivoj jedri sa najboljim jedriličarima svijeta. Konkurencija je veoma jaka, jer istovremno regatta znači i kvalifikacije za Olimpijske igre za Sjevernu i Južnu Ameriku – podsjeća za Radio Jadran, direktor JK “Jugole Grakalić”, Predrag Vukčević.
Za sada u Majamiju vodi Hrvat Filip Jurišić, a na drugom i trećem mjestu su Francuz Jean Baptiste Bernaz i Holanđanin Nicholas Heiner.

svjetski kup majami
Copyright Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

U priličnoj besparici matičnog kluba i Jedrilčarskog saveza Crne Gore protiču Dukićeve pripreme u inostranstvu, kao i učešće na regatama svjetskog ranga. Ali, tu je jaka volja da uspije i da postigne što bolji plasman na Olimpijadi.
Inače, dobitnici zlatnih medalja na Svjetskom kupu u Majamiju kvalifikovaće se i za završni Svjetski kup (Sailing World Cup Final) u Abu Dabiju.
Milivoj Dukić će nakon Amerike doći deset dana u Herceg Novi, na kraći odmor. Za to vrijeme, 7.febrauara biće promoter-učesnik 2. Novske skalinade u okviru Praznika mimoze.

Picerija i restoran

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code