Početna Oko nas Tivat Sajam boja, gastronomije i folklora u Luštici Bay

Sajam boja, gastronomije i folklora u Luštici Bay

0

Cjelodnevni festival posvećen jeseni „Luštica Bay sajam jesenjih boja“, održaće se u subotu, 10. novembra, od 11 časova na šetalištu u Marina naselju u Luštici Bay. Bogat program podrazumijeva slikarsku koloniju učenika tivatskih škola, reviju domaćih delicija i proizvoda i nastup folklora. Organizator, kompanija Luštica Development obezbijedila je i autobuski prevoz iz Tivta i Kotora.

„Besplatan prevoz za posjetioce iz Tivta i Kotora, obezbijeđen je sa polaskom u 10 časova. Lokacija je stara autobuska u Tivtu, odnosno ispred zgrade Zavoda za zapošljavanje u Kotoru. Povratak je u 17 časova. Događaj je zanimljiv i lijepa prilika za uživanje u toplim i sunčanim novembarskim danima u mediteranskom ambijentu u Luštici Bay“, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Na „Jesenjoj trpezi“, cjelodnevnoj izložbi domaćih delicija proizvođača iz Agro klastera Nikišić biće ponuđeno povrće iz organskog proizvodnje i uzgoja na otvorenom, domaći pršut, sir, vino, priganice, patišpanj, pite i slično.

Prema riječima Đorđa Bulajića, osnivača klastera, biće predstavljeni i etno domaćinstvo „Đedovina“ sa Grahova, vinarija Dabović, proizvodi od sira Miljanić iz Nikšića, ali i jednodnevne izletničke ture iz Boke Kotorske do grahovskih proizvođača.
Učenici OŠ „Branko Brinić“ i „Drago Milović“ , te Srednje mješovite škole „Mladost“, u okviru kolonije „Nijanse jeseni“ od podneva do 15 časova će slikati jesenje motive Luštice Bay. Polučasovni nastup mališana iz Kulturnog centra „Kadena“ počeće u 15.30 časova.

Podsteimo da na oko sedam miliona kvadratnih metara, na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju koja će obezbijediti sve sadržaje neophodne za život i integrisanu u okruženje. Ovog ljeta su otvoreni prvi od sedam planiranih hotela – Čedi hotel, prva faza marine, te marina naselje sa šetalištem i ugostiteljskim i komercijalnim sadržajima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code