Početna Ke Nova Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela na Kamenom

Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela na Kamenom

0

U dvorištu crkve Sv. Jovana na Kamenom u nedjelju, 9. juna, od 17 do 20 časova, biće priređen IV Sajam domaće trpeze i tradicionalnih jela. Uprkos lošem vremenu u aprilu i maju, koje je desetkovalo rod voćki, Mjesna zajednica Kameno-Žlijebi će uz pomoć Opštine Herceg Novi i TO Herceg Novi organizovati ovu autentičnu sajamsku manifestaciju uz kulturno-umjetnički program.

Predsjednik MZ Kameno-Žlijebi, Goran Stanovčić priča za Radio Jadran da i ove godine očekuju veliki broj posjetilaca i da je za sada prijavljeno 15 izlagača sa područja opštine.

– Svake godine ima sve više posjetilaca i izlagača, međutim, ove godine su bile loše vremenske prilike, tako da neki proizvođači od prošlih godina nemaju šta da izlože. Nema višanja, trešanja i drugog voća, jer je sve ove godine ubila kiša. Ipak, imamo najava da će biti dosta štandova, rekao je Stanovčić.

Za posjetioce je obezbijeđen besplatan prevoz autobusom turističke agencije “Trend travel”. Polazak je u 16:30 časova ispred marketa Voli u Igalu (ispod benzinske pumpe Petrol). Ostala zaustavljanja za prijem putnika će biti na petlji u Igalu, ispred Neckoma (kod semafora), na glavnoj autobuskoj stanici, Dubravi i u Meljinama kod turističkog info biroa. Povratak je u 19 časova.

Iako domaćini za sada ne razmišljaju o tome da nastave sa ovakvim sajmovima lokalnih proizvoda tokom sezone, to bi bila odlična prilika za turističku valorizaciju zaleđa Herceg Novog. U saradnji sa TO, hotelima i agencijama sajam bi mogao postati atraktivan dio gastro ponude Herceg Novog.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code