Sajam jesenjih boja u Luštica bay-u

Sajam jesenjih boja u Luštica bay-u

2
Podijeli

Cjelodnevna manifestacija „Luštica Bay sajam jesenjih boja“, u organzaciji kompanije Luštica development, biće održana u subotu, 27. oktobra na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz učešće poljoprivrednih proizvođača, učenika osnovnih škola „Branko Brinić“ iz Radovića i „Drago Milić“ iz Tivta, te srednje mještovite škole „Mladost“ i folklornog društva Kadena.

U okviru manifestacije biće upriličen muzički program, promocija knjige i organizovane slikarska kolonija i revija domaćih delicija, najavljuju organizatori.

Picerija i restoran

– Osmišljavanje bogatog programa, interesantnog posjetiocima i stanovništvu iz našeg okruženja je u našem fokusu. Želimo da svi uživaju u Luštici Bay, njenoj ponudi, pejzažu i događajima koje ima da ponudi – navodi Slavica Milić iz marketinga kompanije Luštica Development.

Na „Jesenjoj trpezi“, u okviru festivala, domaće gastronomske specijalitete predstaviće tivatski te proizvođači iz Nikšića, okupljeni u Agro klasteru.

Ljubitelji jesenjeg pejzaža u mediteranskoj atmosferi moći će da uživaju u bojama ovog godišnjeg doba, koje će na platnima tokom slikarske kolonije pod nazivom „Nijanse jeseni“ naslikati učenici dvije osnovne škole i srednjoškolskog centra iz Tivta. Radovi učesnika kolonije biće prikazani tokom izložbe povodom Dana Opštine Tivat, 21. novembra.
Mališani iz Radovića, okupljeni u kulturno-umjetničkom centru „Kadena“ prirediće reviju folklornih igara, a koncert „Bluz na promenadi“ izvešće kotorska grupa Light Under the Black Mountain.

Manifestacija će početi promocijom knjige dr Ilije Morica „Ruralni turizam u Crnoj Gori: Marketing aspekt razvoja“.

Riječ je o pionirskom istraživačkom poduhvatu, koji na jasan teorijsko-metodološki, sistematičan  i originalan način, kroz prizmu marketing filozifije, pristupa problematici razvoja ruralnog turizma. Autor pri tome uzima u razmatranje potrebe i želje turističke tražnje, specifičnosti Crne Gore kao turističke destinacije, uslove života i privređivanja u ruralnim područjima, specifičnosti ruralno-turističkog biznisa i globalne trendove na turističkom tržištu.

Porodica Moric je jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i među prvima je stavila u funkciju dugo porodično nasljeđe. Bavi se maslinarstvom, osmišljavanjem proizvoda sa lokalnim pečatom i razvojem drugih grana poljoprivrede a takođe i kroz rad, zalaganje i profesionalno istraživanje doprinosi pozicioniranju i daljem razvoju kulturnog i tradicionalnog potencijala poluostrva Luštica i stavljanja u svrhu brojnih turističkih posjeta.

Na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju koja će obezbijediti sve sadržaje neophodne za život i integrisanu u okruženje. Ovog ljeta su otvoreni prvi od sedam planiranih hotela – Čedi hotel, prva faza marine, te marina naselje sa šetalištem i ugostiteljskim i komercijalnim sadržajima.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code