Početna Kultura SAJAM KNJIGA U BEOGRADU – ODMOR ZA ĐAKE I NASTAVNIKE

SAJAM KNJIGA U BEOGRADU – ODMOR ZA ĐAKE I NASTAVNIKE

0

sajam knjiga bg 2013Zbog tradicionalnog beogradskog Sajma knjiga za učenike većine osnovnih škola, kao i Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić”, do ponedjeljka biće na kraćem odmoru.
U OŠ “Dašo Pavićić” na Toploj, naredna dva dana biće neradni dani, a nastava će biti nadoknađena radnim subotama, koje će, odrediti nakon povratka sa Sajma – saznajemo u ovoj školi. Na beogradski sajam odlazi 26 nastavnika večeras u 21 h, zakupljenim autobusom hercegnovskog prevoznika Blue line. Povratak je planiran za nedjelju veče, a nastava će se normalno odvijati od ponedjeljka. Direktor OŠ Milan Vuković sa Savine, Željko Bojović nam je kazao da će i za učenike ove škole naredna dva dana biti neradna, ali se neće odrađivati, jer planom i programom za tekuću školsku godinu, imaju pravo na 10 dana u okviru slobodnih školskih aktivnosti. Iz ove škole na Sajam večeras putuje 11 nastavnika.
U OŠ Ilija Kišić iz Zelenike, naredni dani za njihove učenike i nastavnike biće radni, jer na Sajam odlazi samo jedan nastavnik.
Slična je situacija i u OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj. Nastavnici ove škole neće ići na Sajam, a za učenike biće neradan samo petak. Za taj dan je po unaprijed utvrđenim školskim aktivnostima planiran školski kros, za sve učenike od 1. do 9. razreda, koji će početi u 8 h. Po završetku, najbolja tri plasirana učenika biće nagrađena.
U Srednjoj mješovitoj školi Ivan Goran Kovačić na Savini i ove godine nastavljena je dugogodišnja tradicija učešća profesora ove škole na beogradskom Sajmu. Kako nam je kazao direktor Momir Dragićević, četvrtak i petak biće neradni dani. Prema njegovim riječima, jedna radna subota je već odrađena, dok će se nastava od petka nadokanditi sljedeće subote, 2. novembra. Iz ove obrazovne ustanove na Sajam večeras putuje 40 profesora.
Sajam knjiga počeo je 20. oktobra i trajaće do 27. oktobra a predstaviće se 490 direktnih učesnika (12 više nego prošle godine), od toga 48 iz inostranstva. Pored Poljske, zemlje počasnog gosta, na ovogodišnjem Sajmu knjiga učestvuju i izdavači iz Francuske, BiH, Makedonije, Irana, Crne Gore, Japana, Bjelorusije, Kine, Hrvatske, Velike Britanije, Holandije, Rusije, Austrije, Španije, Njemačke i Indije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code