SAJMOVI U BUDVI PRIVUKLI 100 IZLAGAČA

SAJMOVI U BUDVI PRIVUKLI 100 IZLAGAČA

60
0
Podijeli

Budva 3Crna Gora je, i pored izražene ekonomske krize, uspjela da očuva komparativne prednosti za privlačenje investicija u odnosu na zemlje iz okruženja, ocijenio je pomoćnik ministra ekonomije, Miodrag Čanović na otvaranju sajmova građevinarstva, biznisa, vode, vodovoda i sanitarne tehnologije i sajma energetike u Budvi. Kao članica Svjetske trgovinske organizacije i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU), Crna Gora postaje sve uspješniji učesnik na globalnom tržištu i sve atraktivnija destinacija za investicije i razvoj biznisa.
„Jadranski sajam svakako doprinosi unaprijeđenju ekonomskih odnosa Crne Gore sa zemljama drugih učesnika, prvenstveno iz oblasti građevinarstva, sanitarnih tehnologija, biznisa malih i srednjih preduzeća, kao i u oblasti energetike”, rekao je Čanović.
Ipak, naša zemlja ima velike neiskorišćene energetske resurse i potencijale.
„Energetika predstavlja našu posebnu razvojnu šansu i zbog toga što je pored turizma i poljoprivrede postala jedna od glavnih grana razvoja Crne Gore”, dodao je Čanović.
Na sajmovima u Budvi predstavilo se 100 izlagača iz 16 država – Crne Gore, Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Albanije, Danske, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Slovenije, Španije i Turske.
Izvršni direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković, saopštio je da su 50 odsto novi izlagači.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code