Početna Naslovna Samardžić: Hercegnovska Skupština zasjedaće tek u junu

Samardžić: Hercegnovska Skupština zasjedaće tek u junu

22

Hercegnovski odbornici bi nakon više od 4 mjeseca pauze u radu, mogli ponovo u skupštinske klupe tek sredinom juna. Posljednja, maratonska dvodnevna sjednica, održana je krajem januara sa više od 50 tačaka dnevnog reda, na kojoj je između ostalog, Skupština dobila novog predsjednika. Doktora Miloša Bigovića iz DF-a, poslije dugotrajnih konsultacija i neslaganja u vladajućoj koaliciji na relacjii DF-Novska lista, zamijenio je odbornik Demokrata, Nikola Samardžić.

Prema njegovim riječima, stekli su se uslovi da u toku sljedeće sedmice bude održan kolegijum predsjednika na kome će biti definisani datum i dnevni red naredne sjednice. Zatim će odbornicima u predviđenom roku biti dostavljeni materijali za sjednicu.

„Sjednica Skupštine se može očekivati polovinom juna“, potvrdio je Samardžić Radiju Jadran.

On podsjeća da je nakon njegovog izbora na mjesto predsjednika Skupštine, 29. januara, sljedeća sjednica trebalo da bude održana u martu, do kada je trebalo da bude predato i kvalitetno obrađeno više značajnih tačaka:

„Međutim, desile su se okolnosti koje niko nije mogao da predvidi, epidemija korona virusa. Mjerama koje su propisane na državnom nivou radi zaštite zdravlja ljudi, zabranjena su okupljanja, što je uključivalo i održavanje sjednica Skupštine opštine“, objasnio je Samardžić.

Dnevni red, kako je naveo, još nije kompletiran, ali postoje tačke koje su u redovnom planu rada Skupštine za ovaj period:

„To su Izvještaj o radu predsjednika Opštine i radu organa i službi Opštine za 2019. godinu i izvještaji o radu preduzeća čiji je osnivač Opština sa izvještajem o finansijskom poslovanju za 2019. godinu. Zatim, prijedlogom dnevnog reda naći će se i Odluka o upotrebi simbola Opštine Herceg Novi, pečata, kao i više odluka od opšteg interesa, kao i Lokalni akcioni plan za mlade“, precizirao je Samardžić.

Prema preporukama NKT_a, tokom održavanja sjednica neophodno je poštovanje fizičke distance među odbornicima. Neke skupštinske sale kapacitetom ne mogu da zadovolje ovaj „kriterijum“, pa i kotorski parlament danas umjesto u Palati Bizanti zajseda u Kino sali Boka. Sličnom modelu prilagodiće se i u lokalnoj upravi u Herceg Novom.

„Ukoliko mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti budu na snazi u trenutku održavanja sjednice, velika sala Skupštine Opštine neće zadovoljavati kriterijume za poštovanje fizičke distance. Alternativna lokacija je Dvorana Park, u kojoj se mogu u potpunosti ispoštovati naredbe, a koja se inače koristi za održavanje svečane sjednice povodom Dana opštine“, istakao je Samardžić.

22 Komentari

 1. Šta kaže Stevan nedavno, najbolje reagovali na koronu za razliku od države 🤣 Država isplaćuje plate, subvencije, a Stevan još nije ni aprilsku platu isplatio. Birali ste ih, sad uživajte.

 2. Јеdna digresija,ali bitna :
  Ko Kako i zasto dodjeljuje “termine” za treninge na terenu kod skole Milan Vukovic???
  Za gradjanstvo ostaju termini poslije 21 – 21:30 kada svi zavrse treninge i Kada se zbog loseg osvjetljenja jako lose vidi i nemoguce je igrati kosarku u takvim uslovima.
  Svi “klubovi” naplacuju clanarinu (pare na ruke bez ikakve priznanice) a terene uzurpiraju i uskracuju gradjanstvu mogucnost rekreacije.
  Stavite bolje reflektore ili rasporedite termine uz vise korekrnosti jer cak i na Karaci se ne moze igrati zbog sada vec legendarnog spora – opstina – struja – konoba…
  Rjesite to her i to momci su glasaci
  🤔

 3. Nikola je covjek od rijeci,treba ga podrzat.Ne osudjujte u naprijed dajte sansu covjeku podrzite ga,pa onda sudite.Svaki je pocetak tezak.

  7
  13
 4. Na zalost ali istinito je da Demokrate nemaju ni jednog strucnog covjeka na rukovodecim mjestima i da su im svi ditektori blagi uzas.Kupili su nas kravatama i cokoladicama ali im vise nece proci.Ljudi nemaju ni karakter ni strucnost

  47
  6
  • Možda,u stvari vrlo vjerovatno da je dobar momak,ne poznajem ga,ali nije za taj poso,nadam se da ima nekog ” stručnog konsultanta” .politički je podoban i odgovara vladajućoj stranci,znači to se svuda radi.

   27
   1
  • Kako ste Vi ljubomorni na tudji uspeh,ja ne mogu da vjerujem… Kazi u lice to ljudima iz Demokrata ,umesto sto im ruku pruzas na svaki cosak.

   6
   30

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code