Početna Društvo Samo „Azmont investments“ dobio dozvolu da gradi tokom sezone

Samo „Azmont investments“ dobio dozvolu da gradi tokom sezone

4

Od subote, 15. juna do polovine septembra primjenjivaće se Odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova na području I zone u Herceg Novom. Zabrana se neće ni ove godine odnositi na investitore koji razvijaju projekte od važnosti za grad ili državu i kojima je odobreno izvođenje radova i tokom sezone. Dozvolu za ovu sezonu, do danas, dobila je jedino kompanija Azmont investments.

Ilustracija

U Komunalnoj policiji napominju da u izuzetnim slučajevima, nakon što investitor podnese zahtjev, Rješenjem koje donosi predsjednik Opštine, može se odobriti izvođenje građevinskih radova, ako je riječ o hitnim popravkama objekta i uređaja komunalne i ostale infrastrukture, nužnim radovima na popravci građevina kada zbog ošetećenja postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, o projektima od interesa za Opštinu i državu, kao i u drugim izuzetno opravdanim slučajevima.

Kontrolu poštovanja Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova u I zoni sporovodiće Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora. Eventualni počinioci prekršaja biće novčano sankcionisani i to pravno lice od 500 do 10.000 €, preduzetnik od 150 do 3.000 €, odgovorno lice u pravnom licu od 30 do 1.000 €, kao i fizičko lice u iznosu od 30 do 1.000 €.

Podsjećamo, I zona obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane definisano linijom koja prolazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom, dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora i 300 m vazdušne linije iznad sjeverne strane  magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code