Samo Čelebić zainteresovan za kupovinu dijela imovine Vektra Boke

Samo Čelebić zainteresovan za kupovinu dijela imovine Vektra Boke

4
Podijeli

Za kupovinu dijela imovine AD Vektra Boka, koje je održano u hotelu Plaža, u Herceg Novom, pristigla je samo ponuda preduzetnika Rajka Čelebića. On je dostavio ponudu u visini od 251.000 eura za poslovni prostor “Paradiso” u Njegoševoj ulici.

Kako smo saznali na otvaranju ponuda pred dvočlanom Komsijom, ovaj potencijalni kupac čeka odluku Borda direktora Vektra Boke, nakon koje će znati da li je prihvaćena.

Picerija i restoran

Dvočlana komisija je konstatovala da na ponudu nema primjedbi, te da na koverti nije naznačeno ime i prezime ponuđača. Uz ponudu je dostavljen i dokaz o uplati avansa.

Komisija za otvaranje ponuda će odluku o izboru donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Inače, početna cijena cjelokupne ponuđene imovine u javnom pozivu ove kompanije, iznosi za 10,2 miliona eura. Pored restorana Galeb u Igalu, čija je početna cijena 4,43 miliona, na prodaju su i motel Dubrava za 2,6 miliona, Gradski restoran za 562.500 eura, poslovni prostor i zemljište u Herceg Novom za 330.000 i zemljište na Rosama za 250.000 eura.

Takođe, na prodaju je za 500.000 eura ponuđena i Autobuska stanica u Herceg Novom, poslovni prostor Služba računovodstva za 220.000, motel Borići za 200.000 i zemljište hotela Rivijera u Njivicama na 3 katastarske parcele, po cijenama od 520.000, 150.000 i 30.000 eura.

Opština Herceg Novi je bila zainteresovana za Autobusku stanicu i motel Dubravu, na osnovu potraživanja prema „Vektra Boki“ od 1, 7 miliona eura. Međutim, takvo „prebijanje dugova“ nije bilo moguće, a za dostavljanje novčane ponude saglasnost je trebalo obezbijediti na Skupštini, tim prije, jer to nije bilo predviđeno budžetom.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci.
Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

4 Komentari

  1. Novljani , ne dozvolimo liku koji je zaduzio Crnu Goru preko 300 miliona eur da prodaje nase objekte i zemlju. Gdje ste demokrate,snp,df, novska lista, vi ste obicni s….. koji samo gledaju sebe! !

Ostavite komentar

*

code