Početna Turizam Samo dva velika hotela radila bez pauze, ali u većini sezona počinje...

Samo dva velika hotela radila bez pauze, ali u većini sezona počinje ranije

6

Na hercegnovskoj rivijeri bi ove godine, prema najavama, sezona sa većim grupama gostiju mogla početi već krajem marta i početkom aprila. Palmon bay u Igalu će u tom periodu primiti 250 njemačkih turista. Institut Igalo, koji je otvorio II fazu za Praznik mimoze, primiće Holanđane i Norvežane. Kapije će otvoriti Park i Delfin, a za glavnu sezonu Lazure u Meljinama i Riviera u Njivicama.

Jedina dva veća hotela koja su “prezimila” i spremno dočekivala goste su ACD u Meljinama i Lighthouse u Igalu. Bez obzira na posjetu koja je varirala, u oba zdanja su zadovoljni ostvarenim brojem noćenja, pogotovo tokom Nove godine i Praznika mimoze.
U ACD-u navode da stalno imaju goste kojima nude uz noćenje sa doručkom besplatno i sve spa usluge. Od polovine maja sva tri sprata sa po 14 soba biće zauzeta, jer su ugovoreni dolasci poljskih turista.

U Lighthousu u Igalu, nakon solidne posjete prethodnih mjeseci, već u aprilu dočekuju grupe iz Bugarske, a od juna do septembra svi kreveti će, kao i svake godine, biti popunjeni , zahvaljujući aranžmanima sa starim partnerima.

Hotel Park u Bijeloj biće otvoren sredinom marta, a Delfin, sredinom aprila. Raduje ih što ove godine ranije počinje sezona u Parku, gdje će biti, uglavnom, Njemci i Skandinavci, a u Delfinu Francuzi, ali i Poljaci…Veliko je interesovanje za oba hotela koji će imati odličnu posjetu sve do početka novembra.

Ovu turističku godinu u Herceg Novom bi trebalo da obilježe i dva nova hotelska zdanja, Lazure u Meljinama, u obnovljenom starom Lazaretu, sa 23 sobe, kao i renovirani hotel Riviera u Njivicima. Hotel Lazure biće dio luksuznog kompleksa sa marinom. Rivieru je za 6,79 miliona eura kupila prošlog ljeta, na javnom nadmetanju, kompanija Montenegro Hotels d.o.o. Kotor, čiji je vlasnik Branko Ćupić, suvlasnik Iberostar Bellevue Hotel Bečići. Kako je saopšteno, u rekonstrukciju vila i drugih objekata ulaže 2 miliona eura, a onda planira da izgradi nove kapacitete. Tako će kompleks imati čak 450 kreveta, umjesto sadašnjih 220, vremenom će dobiti i visoku kategoriju 5 zvjezdica, a vlasnik se nada i cjelogodišnjem, a ne samo sezonskom radu.

U Novom 1488 gostiju, kao lani

Prema posljednjim podacima TO, u Herceg Novom boravi 1.488 prijavljenih gostiju, odnosno 1% više nego u istom periodu prošle godine.

Od tog broja, stranih je 1.183, a domaćih 305. Veći broj posjetilaca i dalje koristi privatni smještaj, odnosno njih 1.057.
U hotelima, Lighthouse, ACD i Institutu Igalo je prijavljen 431 gost, od toga 304 domaća i 127 stranih.

6 Komentari

  1. Današnji turizam je što viša apartmana i turističkih kapaciteta u liku stanova za prodaju ..Današnji turistički stručnjaci u liku perača novca , profiteri tranzicije koja će trajati dok se dobro napljačkaju i sve što postoji u ovoj zemlji vrijedno rasprodaju .Partijski poslušnici se kočopere na rukovodećim mjestima bez znanja i iskustva i dijele lekcije o svemu i svčemu .Bez znanja i vizije ne može se ići naprijed .

    4
    2
  2. Svi bi bili puni da su bili otvoreni. Karotrc i Sneško na Vrbanju, i mnogobrojne druge svjetske i lokalne atrakcije, privukle su preko milion posjetilaca Praznika mimoze, ali nisu mogli svi odsjesti u samo 2 hotela.

    18
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code