Samo jedna i to neadekvatna ponuda za imovinu Vektra Boke

Samo jedna i to neadekvatna ponuda za imovinu Vektra Boke

5
Podijeli

Za kupovinu dijela imovine kompanije Vektra Boka AD, ponuđenoj po početnoj cijeni od 8,4 miliona eura, na novi javni poziv,  okončan 20. decembra, pristigla je samo jedna  ponuda. Međutim, nije odgovarajuća, potvrđuje za Radio Jadran, predsjednik Odbora direktora ove kompanije, Milić Popović.

Nakon isteka 7 dana od prijema ponuda, na otvaranju je ustanovljeno da je ponuđena cijena drastično niža od one u pozivu, zbog čega Popović nije želio da precizira o kom kupcu je riječ, niti za šta je konkretno ponuda stigla.

Picerija i restoran

Kako je kazao, Odbor direktora će na narednoj sjednici, planiranoj za januar 2018. godine, donijeti odluku o novom terminu javnog poziva.

Podsjećamo, na prodaju su ponuđeni restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Pored toga ponuđeni su i poslovni prostor Službe računovodstva za 220 hiljada, motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera Njivice, na tri katastarske parcele, od po 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Do sada su prodati poslovni prostor „Paradiso” u centru Herceg Novog, koji je kupio privatnik Rajko Čelebić za 251 hiljadu eura i Autobuska stanica po cijeni od 370 hiljada eura, čiji je vlasnik danas kompanija “D station” iz Budve.

Stečaj u Vektra Boku  je uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

5 Komentari

  1. Da li je ovdje neko normalan?! Prodaje se Autobuska stanica, a to je predmet restitucije i privatno je vlasništvo. Za Hotel Igalo je veći dio zemljišta privatno vlasništvo. Ovo su samo primjeri. Da li ovaj Popović zna šta radi? Da li misli da mu je to babovina?

Ostavite komentar

*

code