Samo jedna ponuda za opremu, vrijednu 140 hiljada eura, buduće TV Herceg...

Samo jedna ponuda za opremu, vrijednu 140 hiljada eura, buduće TV Herceg Novi

25
Podijeli

Na tender za nabavku opreme za televizijsko emitovanje i proizvodnju programa za budući javni servis RTV Herceg Novi, vrijednu 140 hiljada eura, stigla je jedna ponuda. Kako saznajemo, ponudu je dostavila podgorička firma Čikom, koju je komisija za evaluaciju ocijenila kao ispravnu.

Iako je stigla samo jedna ponuda, do potvrde, odnosno izbora treba ispoštovati zakonske rokove za eventualnu žalbu, sačiniti zapisnik o prijemu ponude i drugo, pa bi potvrda o izboru mogla biti donesena za desetak dana.

Picerija i restoran

U komisiji za otvaranje i procjenu bili su pravnica Božana Popović, direktorica JRDS RTHN, Dubravka Perović i producent iz Podgorice, Vladimir Cvijetić. U ime opštinske Službe javnih nabavki, otvaranju su prisustvovale rukovoditeljka Službe javnih nabavki Zorica Begović i Sanja Baljošević.

Kako je navedeno u tenderu, Opština bi izabranom ponuđaču tehniku uplatila 50% avansno, a 50% nakon tehničkog prijema i puštanja u rad. Ponuđač je obavezan da ugovorenu isporuku obavi u roku od 40 dana od dana zaključivanja ugovora.

Podsjetimo da je Savjet Javnog radio difuznog servisa Radio Televizija Herceg Novi jednoglasno odbio da učestvuje, kako su naveli, u ad hoc projektima čija realizacija se sprovodi bez jasne vizije i projektne dokumentacije.

Odlukama iz septembra i oktobra 2018. godine Savjet je pokrenuo proceduru prikupljanja podataka povodom pokretanja televizijskog programa “TV Herceg Novi”, u skladu sa osnivačkim aktom. Smatrajući da je riječ o krupnom projektu, koji će značajno opteretiti budžet lokalne samouprave, odnosno budžet građana i građanki Herceg Novog – Savjet je insistirao da sve projektne aktivnosti budu javne i transparentne, zbog čega je definisao program javne rasprave.

Međutim, zbog tražene javne rasprave o televizijskom programu, Savjet se suočio sa tužbom pred Upravnim sudom Crne Gore, koju je pokrenula izvršna direktorica JRDS RTHN Dubravka Perović. Tome je prethodilo mišljenje Agencije za elektronske medije da ne treba javna rasprava.

Saznajemo da je sudski postupak obustavljen još u decembru, jer je Savjet van pravne snage stavio sve sporne odluke o pokretanju televizije.

Inače, studio buduće RTV Herceg Novi biće u prostorijama Dvorane Park, na mjestu starog studija RTCG, gdje već dva mjeseca traje intenzivna adaptacija i uređenje unutrašnjeg prostora.

25 Komentari

 1. Te pare koje se iz budžeta izdvajaju za Radio HN, bolje usmjeriti za TV. Računica čista. Izgleda da je jedini problem što će novinarke morati da idu na teren, a ne sve telefonomda završavaju i rade još za druge medije . E, ima da se radi.

 2. Voljeli ili ne, g-đu Perović, ona jedina u ovom gradu zna posao novinara. Od kad je došla na poziciju direktorke, Radio HN liči na nešto. Nije joj bilo lako natjerati one ljenštine da rade.

 3. Erik Drumas lijepo spisao. Bice TV godinu dvije za lokalne politikante. Sta je Simrsk kao menedzer uradio: bio sa karavanom (otisa avionom i vratio se avionom u trosku opstine) u BG, Zrenjaninom, zaposlio svojih 17 clanova u opstini H.Novi 9. 4. U javnim preduzecima, 2 u Kotoru, 1. U Tivtu!! Ostaje mu jos jedan koji nije ns budzetu. A kako je uspio u DPS-ovom Tivtu? Umjece jos iz vremena zeljeznice i aerodtoma Tivat. Sada je on igrac u koaliciji a igra dupljska.

  10
 4. Dobro je to. Što vam smeta televiyizija? Pa ne smeta radnicima Radio HN, ne smeta opoziciji, DPS će imati svoj kadar na čelu, kao i do sad, ahahaha , kad bi se zezali….Dobo je to…

  13
  1
 5. A gde nam je Mića svemogući sa njegovim lokal patriotizmom da opravda kako im televiziju prave tipovi iz Pg a savete deli i uzima par direktorica radija koju je postavio DPS a koja je sad prešla u SD i koja je u najvećem konfliktu interesa jer radi i za TV Vijesti, a svime oko te smešne rabote rukovodi niko drugi do ekspert Dragan Šime Šimrak? Samo me čudi kako Savo Marić i Jovan Subotić trpe ove poluučene ljude da vuku konce u ime njih

  22
  4
 6. Kuda ide Herceg Novi? Jedan od neresenih problema nedovrsene tranzicije C.G. pa i H.N. je problem medija, TV je medij koji je veoma skup, koji je u malim sredinama uvjek i to svuda u svijetu propao u periodu od 2 (dve) do najvise 5 (pet) godina. Ocekivani prihodi od oglasivaca ne pokriju ni troskove energenata (struja + gorivo za kola) to potvrđuje statistika! 1.Program= vlastiti, licence, avtorska prava,…. 2. Oprema = kamere, rasveta, kola, kompjuteri, mikseri, …. 3.Radna snaga = novinari, kamermani, …montazeri, sekretarica, direktor,…. 4. Prostorije = studio, rezija, administracija, racunovodstvo, sekretarica, sanitarije ((daa da i to je trosak)) a ima i 5. pa 6.,… TAKO DA LOKALNE TV SLUZE SAMO LOKANIM POLITICARIMA FINASIRAJUCI SE IZ BUĐETA U SLUCAJU H.Novog iz opstinske kase!!! A bice brzo svđa unutar koalicije koji lokalni politikant ce biti vise na ekranu. U danasnje vreme digitalizacije, interneta, rabotizacije,…. je KLASICNA TV VEC PROSLOST!!! PROSLOST KAO STO SU POLITICARI U H. NOVOM PA I U VECINI ZEMALJA EX SOCIALIZMA (I SIRE) IZ DANA U DAN SVE VISE ODALJENIJI OD REALNOG ZIVOTA SVOJIH BIRACA!

  28
  5
 7. Te se televizije necemo nagledati, to je vec jasno. Bice to jos jedan propali poduhvat koji ce biti zataskan ili proglasen uspijehom. Gradska televizija je uspjesno zatvorila neuspjesnu televiziju koju joj je nametnula Podgorica. Tako nekako. Jos kad znamo ko ce biti direktor te televizije unaprijed je jasno koliko je sve to besmisleno. Taj momak ne postoji kao medijsko ime nigdje, iz Novoga je davno otisao, a sada se vraca kao ni menje ni vise nego direktor. Na opstu sprdnju grada.

  24
  3
 8. U potpunosti suvišno i nepotrebno. Projekat da se zadovolji nečija sujeta i inat. Televizija je skupa “igračka”, proizvodnja programa je skupa, nije podesno za manje sredine. A mi jesmo relativno mala sredina, koliko kod željeli da je drugačije. Radio program, ili internet portali, to je podesno za Opštine kao što je naša. Zaista bi trebalo tužiti nekoga..ili sve koji su gurali ovaj poduhvat. Bruka šta se radi.

  30
  7
 9. Ovo je citat sa jednog predhodnog obraćanja: “Savjet RTV Herceg Novi jednoglasan: Televizija će znatno opteretiti budžet, treba pitati građane i struku. ” Treba pitati građane, jer mi nije jasno što tu struka treba da se pita ( a da kažem i to da sam po toj oblasti vrlo stručan- ne od juče). Gospodo, do kada mislite rasipati pare građana HN!? Zar se treba povoditi za bezvrijednim opštinskim televizijama ( Nikšić, Budva, Pljevlja…)? Ima li imalo pameti u ovoj opštini? Valjda opštinski funkcioneri misle da se pamet kupuje na hercegnovskoj pjaci. Zelenoj. Već su jednom besmisleno digli nogu (potkivanje buve) kada su uveli ” Sistem menadžmenta kvalitetom ISO MEST 9001″. A manji su i od te buve.

  24
  4
 10. Čuj TV Herceg Novi!?
  Sredite taj park Boke, sredite tu katastrofalnu ulicu kroz grad, zasadite nova drveća umjesto pocrkalih palmi. Svaki dio obale koji ne pripada nekom privatniku se raspada, zapušten kao da nije ničiji a ustvari opština treba da održava to. Ma ima milion stvari, kakva televizija ljudi? Pored interneta i Youtube-a?

  43
  4

Ostavite komentar

*

code