Početna Eco Samo jedno kupalište u Herceg Novom ima vodu druge klase

Samo jedno kupalište u Herceg Novom ima vodu druge klase

7

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 18. do 19. juna pokazali su da je na 99% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 1% kupališta bio K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, navode iz Morskog dobra.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1.

Slična situacija je bila i u opštini Bar, gdje je kvalitet vode na svih 13 kupališta bio K1 klase.

U opštini Budva, na svim lokacijama sa kojih se radi analiza kvaliteta morske vode za kupanje i rekreaciju voda je takođe bila K1 klase.

U Bokokotorskom zalivu, u Tivtu je voda bila odličnog kavliteta na svih 9 kupališta.

Ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja.

Na obali Herceg Novog, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 20 kupališta, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2 (Kumbor-centralna plaža).

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

7 Komentari

 1. Kumborani istresaju septicke u more a dizu famu na Čeda popovica…on bar surgava kamenje, čisto kamenje.A ti koji se žale se žale radi sebe a ne sto bi more zastitili je Kumborani bas stite more.Najglibavije je u Boku

 2. Ima fantasticna mala plaza pored Hotela Plaze. Mislim da se zove Ameno. U sklopu je i kafic. Dva mlada momka je drze. Momci ne mogu ljubazniji biti. Prva liga. Na svaki nacin se trude gostu da ugode. Ako te vide da dva dana za redom dodjes, odmah caste pice. Na stranu to, vidi se da su fini i cestiti momci. Da je vise takvih. Toplo preporucujem tu plazu i kafic.

 3. Baš mi je drago da su rezultati ispitivanja vode – pozitivni!
  Ipak, da pitam – pa mogu li ti rezultati uopšte i biti drugaciji u ovo vrijeme, kada gradska kanalizacija nije opterecena dolaskom na hiljada turista, a gradske plaže su prazne, i niko ne prlja vodu za kupanje? Mislim da ne mogu.
  Zato cekam narednu kontrolu vode i priželjkujem iste rezultate.

 4. Jutros sam se iznenadio da plaza “Bla-Bla” u sklopu hotela Plaze nije radila, a ni susjedna plaza nije radila. Kafic je bio zatvoren, lezaljke i suncobrani nisu izdavani – svako ih je mogao besplatno koristiti.
  Dva momka su bila zaduzena samo da paze da inventar sa te dvije plaze ne nrestane…
  Navodno je inspekcija zahtjevala dokumenta koja nisu bila predata pa su oba zakupca automatski obustavili rad kako ne bi morali platiti kaznu! Tako opstina ne kasira novac od poreza, a gazde ne moraju platiti kaznu… Moglo je to biti sredjeno i mnogo inteligentnije – mislim na Opstinu HN. Njihovi haraci su legendarni…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code