Samo na kupalištu u Baošićima morska voda druge klase

Samo na kupalištu u Baošićima morska voda druge klase

1
Podijeli

Još ima kupača na hercegnovskim plažama u prvim danima oktobra sa prosječnom temperaturom vazduha od 24 stepena, a mora 22. Čistije i bistrije je more nego ljeti, a sunce ne peče nego veoma prija za sunčanje.

Među kupačima je, ipak, najviše turista, uglavnom, Rusa i Skandinavaca, mada pratimo i neke odvažnije Novljane koji zbilja uživaju i “grabe” svaki lijep dan da zaplivaju.

Picerija i restoran

U Moskom dobru u saradnji sa Institutom za biologiju mora i dalje prate kvalitet morske vode, pa prema posljednjim analizama, obavljenim 27. i 28 septembra, od 21-og kupališta u Herceg Novom, na 20 je utvrđen kvalitet K1 moske vode. Samo je na kupalištu St. Tropez u Baošićima morska voda druge klase.
Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja pokazali su da je na 98% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 2,0% druge klase.
Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode, kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

U okviru aplikacije na sajtu Javnog preduzeća, zahvaljujući „pametnoj bovi“ mogu se provjeriti i trenutna temperatura vazduha i temeperatura mora na jedan, odnosno dva metra dubine. Dostupne lokacije su kupalište hotela Splendid u Budvi, hotela Kalamper u Baru i kupalište ispred Instituta za biologiju mora u Kotoru.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code