Početna Naslovna Samo na Sitnici gužva i to tokom vikenda

Samo na Sitnici gužva i to tokom vikenda

12

Od otvaranja granica prema zemljama regiona pretprošlog petka, na tri kopnena granična prelaza ka Crnoj Gori, u Herceg Novom – Debeli brijeg, Sitnica i Kobila, ostvareno je oko 20% prometa na ulazu i izlazu u odnosu na uporedni period lani.

Arhiva

Suprotno očekivanom, najviše prometa bilo je na graničnom prelazu Sitnica sa BiH, naročito tokom vikenda, dok većih „oscilacija“ u prometu nije bilo na najfrekventnijem prelazu sa Hrvtaskom, Debeli brijeg, i manjem Kobila. Proteklog vikenda na njima je registrovano preko 22 i po hiljade lica i skoro 8 hiljada vozila.

Kako je Radiju Jadran saopšteno u Odjeljenju granične policije, od otvaranja granica, granični prelaz Sitnica prešlo je 33.626 putnika i 11.634 vozila, što je 40% ostvarenog prometa u odnosu na prošlu godinu, tj. za 60% manje nego u uporednom periodu lani. Prelaz dominanto koriste građani BiH, dok se na provjeru dokumenata i testova, u zavisnosti od broja vozila, putnika i doba dana, čeka između deset minuta do sat i više.

Na graničnom prelazu Debeli brijeg od 15. avgusta registrovano je 33.090 lica i 12.633 vozila, čime je ostvareno 20% prometa u odnosu na isti period lani, odnosno 80% manje.

Najmanje je korišten granični prelaz Kobila, preko kojeg je u Crnu Goru ušlo/izašlo 1.465 lica i 671 vozilo. To je za 90% manji promet u odnosu na isti period lani.

Kako navode u ovom odjeljenju, putnici uglavnom imaju ispravne testove na COVID19, pa je sa graničnih prelaza vraćen neznanto mali broj osoba, kojima nije dozvoljen ulaz.

Nije prijatno čekati u koloni po vrućini, ali ako je utješno, na mnogim granicama u regionu i Evropi se čeka i po nekoliko sati. Tako su ogromne kolone ispred tunela Karavanke na slovenskoj strani granice s Austrijom.

Na prelazak granice čeka se od 6 do 13 sati u vozilima, bez hrane i vode.

Sve je izazvala nova regulacija vezana uz Covid-19 prema kojoj svaki automobil koji ulazi u Austriju mora biti prekontrolisan.

12 Komentari

 1. Nije istina da je gužva!!!!!Istina je da se puno čeka,zašto ne znam jer na graničnom prelazu iz Bih nema čekanja uopšte!!!Zašto kod nas se duže čeka nego kod njih,zaista ne znam,ali nije istina da je gužva!!!

  30
  3
 2. Guzva je i kod DPS.
  Pisu da su juce dosla 100 /slovima stotinu/ mladih, novih clanova.
  Ako nastave ovim tempom, imace10 000 clanova u HN, a glasova na izbore,da ako navuku 2000.

  30
  17

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code