Početna Društvo SAMO NEBO SPAŠAVA ŽEĐI NOVLJANE

SAMO NEBO SPAŠAVA ŽEĐI NOVLJANE

0

Herceg_NoviVeć 4 mjeseca zbog loše hidrometeorološke situacije snabdjevanje vodom u Herceg Novom je loše – potvrđuje nam tehnički direktor JP „Vodovod i kanalizacija˝,Milorad Velaš, a to dobro osjećaju žitelji i turisti Hercegnovske rivijere, dijela Herceg Novog podno Španjole, više zone Igala, Gomila i Drenovik, kao i duž Njivica i Sutorine.

– Potrošnja nenormalna – kaže Velaš i podsjeća da su u posljendjih 15 dana visoke temeprature, a vodostaj lokalnog izvora Opačica nizak. Posebno kubure  u Bijeloj i Kamenarima, gdje jedan rezervoar u Bijeloj snabdjeva veći dio oba mjesta.

Iako su gotovo polovini opštine suve slavine po nekoliko sati popodne i tokom noći, Velaš ne priznaje da su restrikcije vode.

– Ne možemo da govorimo o restrikcijama, jer da jesu onda bi bile zavedene na podrucju cijelog grada. Ovo je samo zbog nepovoljne meteo situacije – tvrdi naš sagovornik.

Iako dobijamo 500 litara vode u sekundi sa Plata i iz Opačice, što bi trebalo da je dovoljno pogotovo sada kada je bar 10 hiljada turista i vikendaša napustilo Hercegnovsku rivijeru, Velaš je uporan da se zbog enormne potrošnje rezervoari brzo prazne i „jedna kiša bi rješila sve“!

Primjećujemo da bi valjalo izgraditi još jedan rezervoar, ali i da bi iduće ljeto konačno i Herceg-Novi trebalo da dobije vodu iz Regionalnog vodovoda.

– Nadam se da ćemo u dogledno vrijeme uspjeti da se spojimo na Regionalni vodovod pa bi snabdjevanje  od idućeg ljeta bilo mnogo bolje – zaključuje Velaš.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code