Početna Društvo Samo se predstavnik Luštice zanima za novu komunalnu naknadu, najnižu u Crnoj...

Samo se predstavnik Luštice zanima za novu komunalnu naknadu, najnižu u Crnoj Gori

4

centralna-javna-rasprava-o-komunalnoj-naknadiCentralnoj javnoj raspravi o nacrtu Odluke o komunalnoj naknadi, koju je po novom zakonu neophodno usvojiti do kraja godine, prisustvovao je samo predstavnik Mjesne zajednice Luštica. On je uputio i određene predloge i sugestije, ali čudi slaba zainteresovanost ostalih građana. Iz Uprave lokalnih javnih prihoda zato još jednom pozivaju sve, uključujući i pravna lica, da eventualne primjedbe i predloge dostave  do 28. novembra.

Zakonom o komunalnim djelatnostima je, između ostalog, uvedena komunalna naknada kao prihod lokalne samouprave. Novska Uprava  pratila je “Model Odluke o komunalnoj naknadi”  Zajednice opština Crne Gore. Odredila je najniže koeficijente namjene za stambene i poslovne prostore, poslovne hale za prozivodne i prerađivačke namjene, garažni prostor i pomoćne objekte, kao i za najnižu cijenu po kvadratnom metru. Sve to znači da će Novljanii plaćati najnižu moguću cijenu komunalne naknade u Crnoj Gori.

Nacrt Odluke izložen je u prostorijama Uprave lokalnih javnih prohoda Opštine Herceg Novi, u kancelariji broj 74, kao i na internet stranici lokalne uprave www.hercegnovi.me.

Predloge, primjedbe, sugestije i mišljenja na utvrđeni Nacrt Odluke građani mogu dostaviti u pisanoj formi preko Građanskog biroa, mjesne zajednice ili elektronskim putem na adresu lokalni_prihodi@hercegnovi.me.

4 Komentari

  1. Daju se primjedbe i sugestije po raznim pitanjima, ali odjeka nema ni u najavi. Ne reaguje se ni na ocigledne nepravilnosti, a ne na nesto drugo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code