Početna Društvo Samo u jednom danu isključen iz saobraćaja 131 vozač sa neregistrovanim vozilom

Samo u jednom danu isključen iz saobraćaja 131 vozač sa neregistrovanim vozilom

7

Policija je tokom akcije „Stop neregistrovanim vozilima“ koja je realizovana u svim gradovima Crne Gore, 21. aprila, kontrolisala 1.205 vozila. Zbog upravljanja vozilom kojem je istekla važnost registracije, samo tokom jednog dana, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, registrovan je, sankcionisan i isključen iz saobraćaja čak 131 vozač i vozilo što čini više od 10% broja kontrolisnih.

„Ovaj podatak posebno zabrinjava, imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim vozilom, pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Cilj akcije je bio pojačana kontrola svih kategorija vozača i vozila, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila kojima je istekla važnost registracije, a koja kao takva, suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju.

Zbog toga iz policije apeluju na vozače, da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Podsjećaju da upravljanje neregistrovanim, pa samim tim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju, ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

7 Komentari

 1. U Australiji nema tehnickog pregleda placa se registracija koja stize kao racun pa ako hoces platis 3 mjeseca ili 6 mjeseci ili 9 ili godinu..putnicko osiguranje je u sklopu registracije a vlasnici imaju izbor ako hoce da plate kasko ili osiguranje samo za trece lice ili teft itd…
  Na tehnicki pregled idu samo oni kojima zbog velike nepravilnosti saobracajna zalijepi zutu naljepnicu..i vozila koja nijesu registrovana duzi period.
  Danas to prate fiksirane pametne kamere koje prepoznaju vozila i tablice..
  Cak recimo na rizicnim deonicama kao od Niksica do Titograda ili Budve do Cetinja posravike bi se visoke kamere koje registruju svako vozilo i tacno zna se koja je bila prosjecna brzina na toj dionici i takav video nadzor poboljsava bezbjednost i spasava zivote a otplate se brzo i zaradjuju milione za potrebe Mupa i unapredjenje sigurnosti saobracaja.
  A i nemorajy Policajci da stoje na suncu i vjetru i kisi ,nego u monitoring reoom ,i tako ne maltretiraju od oka ko im zapadne jer sve ostaje u bazi i krivci svi plate kaznu!

  1
  1
 2. Ne moze imati ni jedno racionalno objasnjenje zasto se polisa placa svake godine i zasto cemo platiti punu cijenu registracije kad policijski cas traje godinu dana i zabrana kretanja medjugradskim saobracajem a vangranicnim da ne pricam. Ukinite polisu kao u svim normalnim zemljama

 3. Polisa izbija svaku paru poštenom čovjeku.
  U normalnim zemljama,Ukrajina,Kanada…. polisa se plaća samo jednom pri prvoj registraciji i nikad više.
  Tehnički pregled je obavezna i minorna budzetska stavka.

  16
  2
 4. S obzirom da vec godinu dana ne mozemo da vozimo 24h dnevno nego samo 16h bilo bi posteno onda da placamo 75% od ukupne cijene registracije.

  46
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code