SAMO U SNP-U VIDE POLITIČKU KORUPCIJU UOČI LOKALNE SKUPŠTINE U HERCEG NOVOM

SAMO U SNP-U VIDE POLITIČKU KORUPCIJU UOČI LOKALNE SKUPŠTINE U HERCEG NOVOM

0
Podijeli

emisija rj gostiKontakt emisija Radija Jadran na temu političke korupcije u Herceg Novom, uoči lokalne Skupštine 22. avgusta, na kojoj će biti razmatrana inicijativa Udruženja građana “Izbor” za skraćenje mandata odbornicima pokazala je da samo SNP smatra da ona postoji, kao i da iza nje stoji DPS.
Predsjednik OO SNP-a, Obrad Gojković, gostujući u studiju Radija Jadran kazao je da postoje pritisci na odbornike koje su prijavili nadležnim institucijama i da su onda oni prestali. Ustvrdio je da iza inicijative “Izbora” stoji namjera DPS-a i SDP-a da promjene vlast, što je dogvoreno na sastanku na Toploj i prije nego što je ozvaničeno postojanje Udruženja “Izbor”. Član IO OO DPS-a Dragan Janković, odbacio je takve optužbe, smatrajući da iz SNP-a bez argumenata, kao i obično, krivicu za sve svaljuju na DPS. Ta partija kao opozciona noramalno je da će glasati na Skupštini za inicijativu koja bi mogla dovesti do smjene vlasti i napretka u gradu, a i drugi odbornici bi trebalo da glasaju po svojoj savjesti i časti, kazao je Janković, odbijajući postojanje političke korupcije uoči sjednice lokalnog parlamenta.
Predstavnici Udruženja “Izbor”, Duško Radović Krušo i dr Špiro Vuković negirali su da su nudili bilo kome novac, ili da je njima neko za uslugu glasanja tražio novac. Smatraju da su jednostavno građani nezadovoljni stanjem gradu, siromaštvom, nezaposlenošću, neredom, baš kao što su nezadovoljni i skoro svi odbornici. Samo njih 5-6 koji imaju čisti lični interes da zadrže fotelje i njima je dobro, kažu iz “Izbora”. Vjeruju da će njhova inicijativa proći, a ako se to i ne desi neće se zaustaviti i koristiće druga demokartska sredstva da ostavarenje programskih ciljeva – a to je da okupe ljude svih partija, nacionalnosti, vjera i ubjeđenja, koji gradu mogu donijeti prosperitet, a da smjene političku elitu koja je zloupotrebila tzv. novski-srpski inat, a kojoj su ustvari važne samo funkcije i privilegije.emisija rj rasprava pauza

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code