Samo veliko nevrijeme može odložiti koncert Tonija Cetinskog, a feštu od mimoze...

Samo veliko nevrijeme može odložiti koncert Tonija Cetinskog, a feštu od mimoze na rivijeri ni to

7
Podijeli

Kišni dani ove sedmice zahvatiće i udarni, prvi vikend 48. Praznika mimoze, pa su organizatori na muci kako da ono što su isplanirali izvedu kako treba. Direktor Herceg festa, Stevan Koprivica kazao nam je da je na koordinacionom sastanku u Opštini odlučeno da će fešta od mimoze, ribe i vina biti održana u subotu, bez obzira na vremenske uslove. Ali šta će biti sa koncertom Tonija Cetinskog u petak veče i zvaničnim otvaranjem Praznika, ukoliko bude lilo?

– Sam čin otvaranja možda će biti u nekoj skraćenoj varijanti. To znači da neće biti defilea od Igala do Novog, nego samo na Trgu, ukoliko bude kiše. Velika ekstremna kiša može samo da omete koncert – naveo je Koprivica.

Picerija i restoran

Alternativna lokacija za koncert Tonija Cetinskog ne postoji, pa će koncert u slučaju nevremena biti otkazan. Po informacijama iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore do toga, ipak,ne bi trebalo da dođe. U Herceg festu na koncertu očekuju preko 3000 ljudi.

U mjestima duž rivijere, posebno u Baošićima, sve je spremno za feštu od mimoze, ribe i vina. Predsjednik te Mjesne zajednice, Mitar Krivokapić najavio je neke novine. Tako ove godine neće biti priganja ribe na drva, nego na plin.

– Spremni smo i u slučaju kiše, a svi gosti će biti posluženi. Obezbjeđene su i sasvim dovoljne količine mimoze, ribe i vina. Imaćemo i nove štandove, opremu, kao i gorionike na plin. Manifestacija je proširena. Duž cijelog mjesta biće postavljeni štandovi za ribu, vino i pivo. Ispred Kulturno-sportskog centra biće postavljena centralna bina, na kojoj će svirati klapa Stari kapetan, a kod hotela Maks, povodom 18 godina Prvenstva u udičarenju na moru, sviraće Kastel Nuovo – najavio je Krivokapić.

Na subotnjoj fešti domaćini očekuju između 15 i 20 hiljada gostiju. Obezbjeđeno je preko 1000 kg ribe, ali i po 1000 litara piva i vina, dovoljno mimoze.

Kada je riječ o prvom velikom maskenbalu u Institutu Igalo, koji je na programu u subotu veče, neće biti organizovanog prevoza za maske iz susjednih opština. U Herceg festu su išli na slobodnu ponudu maski. Nakon prošlogodišnjeg maskenbala, kako navodi Stevan Koprivica, poraslo je interesovanje Novljana za ovu manifestaciju, ali očekuju se i gosti iz Kotora, Tivta i Budve.

– Ove godine primjetno je veći broj maski iz Herceg Novog. Po nekoj sadašnjoj pretpostavci, koja nije konačna, jer vodićemo računa o nekim elementarnim estetskim kriterijumima na maskenbalu očekujemo oko 300 maski – najavio je Koprivica.

Inače, u subotu i nedjelju najavljene su i mala i velika Novska Skalinada. Iz Triatlon kluba Herceg Novi su kategorični, da kiša neće odlagati trke od Škvera do Trga, odnosno od Škvera do Španjole. Biće to samo još jedan novi izazov na ionako izazovnoj trasi od skalina za sportiste i rekreativce.

7 Komentari

  1. Te pare ste mogli i Novljanima dat. Dragoljubu Rambu Firestu Vladu ko da mi nemamo svoje muzicare za Novski praznik.
    Đe vam je jos malo iz Kotora i Tivta malo muzicara a ne sve pare u Evropsku uniju saljete

  2. Pravi li se nesto u domu kulture u Bijeloj? Onoliki prostor sredjen i najmesten zjapi prazan i propada? Zbog cega? Je li sramota necija nesposobnost da se objekat odrzava? Kako bi nesto napravili novo kad se postojece ne moze odrzavat?

Ostavite komentar

*

code