Samo dijelom obuzdan požar iznad Sutorine, pomažu vatrogasci Lastve, Trebinja, spremni i...

Samo dijelom obuzdan požar iznad Sutorine, pomažu vatrogasci Lastve, Trebinja, spremni i Konavljani

0
Podijeli

Požar koji je tokom poslijepodneva izbio iznad Sutorine, jednim dijelom je pod kontrolom, tačnije ka Vidovom vrhu. Plamen se ne smiruje i kritično je, ali ne i alarmantno, u predjelu ka Ravnom brijegu, a vatra bukti na dvije lokacije, potvrdio nam je predsjednik MZ Mokrine, Goran Radović:

– Ono što je najbitnije jeste da niko nije ugrožen, ni ljudstvo, niti imovina. Otežavajuća okolnost je što je požar na nepristupačnom terenu i što još ima vjetra. Za sada se sve još drži pod kontrolom, pa ćemo vidjeti što nam dalje nosi noć, kazao je Radović.
Na terenu je trenutno 15-oro vatrogasaca i mještana dobrovoljaca. Ispomoć u cistijernama stigla je od firmi Krušo niskogradnja d.o.o kao i Rebra komerc. Osim toga, novskim kolegama, pritekli su i vatrogasci iz DVD Lastva i Trebinja, koji su raspoređeni u vatrogasnici i iznad Sutorine.

Picerija i restoran

Kako nam je kazao predsjednik Opštine, Stevan Katić, zatražena je i pomoć vatrogasaca iz Konavala, koji su, kako je kazao, spremni da reaguju po pozivu i u pripravnosti su.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code