„SAN JEDNE MARTE“ I „CRVENKAPICA I VUK“ U NOVOM I BIJELOJ

„SAN JEDNE MARTE“ I „CRVENKAPICA I VUK“ U NOVOM I BIJELOJ

158
0
Podijeli

Dječija predstava „San jedne Marte” biće izvedena večeras u 21 h u Dvorani Park u Herceg Novom.

To je autorski projekat Sanele Milošević i Aleksandre Stanojev u produkciji Međunarodnog centra za književnost „Zmajeve dečje igre”.
Djevojčica Marta je mala rastom, jer ne može da zaspi. Njen kreativan i razigran duh joj ne da mira. Umjesto sna, Marta bježi u svijet mašte, gdje joj je sve potaman i gdje su osobe i stvari oko nje u saglasnosti sa njenom veličinom.
Predstava je namjenjena djeci uzrasta od pet do dvanaest godina. Traje 40 minuta. Cijena ulaznice je 3 eura.
Lutkarska predstava za djecu „Crvenkapica i vuk”, u režiji Nagy Viktoria Eva, biće odigrana večeras u 21 h, na Ljetnjoj sceni Doma kulture u Bijeloj. U slučaju lošeg vremena biće izvedena u Domu kulture Bijela.
„Crvenkapica i vuk” najavljena je i za sjutra, u 21 h na Tvrđavi Forte Mare. U slučaju lošeg vremena biće odigrana u Dvorani Park.
Scenografiju i lutke za ovu predstavu je uradio Schneider Janko, a muziku Csernak Samu. U predstavi igraju Boško Boškov, Szucs Hajnalka i Jelena Rašković.
Crvenkapica u ovoj predstavi je u stilu: „Bila jednom jedna djevojčica, u crvenoj haljini i crvenoj kapici, brala cvijeće i pošla kod svoje bake da joj odnese ručak i tortu… Vuk je opasan, strašan, smiješan, trapav, izgubljen i sav blesav..” Tu je i lovac, koji cijelu dramu spašava, kao i baka. Ulaznice su takođe 3 eura.
Obje predstave se odigravaju u okviru manifestacije „Za djecu je dobro pozorište”, koja se realizuje treću godinu u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Festivalom lutkarstva Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code