Sanacija hidrotunela Gorica-Plat: Herceg Novi do 4. juna sa 270 l/s vode

Sanacija hidrotunela Gorica-Plat: Herceg Novi do 4. juna sa 270 l/s vode

4649
17
Podijeli

Od ponoći će biti obustavljen dotok oko 400 sekundnih litara vode za Herceg Novi sa Plata, jer od ujutru počinje redovni godišnji remont hidrotunela od Goričkog jezera do Plata. Herceg Novi će, kako su ranije informisali iz “Vodovoda” dobijati  160l/s iz lokalnog izvorišta Opačica, 60l/s sa vodoizvorišta u Karasovićima, iz filterskog postrojenja u Mojdežu, kao i 50l/s iz regionalnog vodovoda.

Te količine bile bi dovoljne da Herceg Novi ima više rezervoara. Zatro će više zone, ipak, imati manje vode. Rasppored koji su dali iz Vodovoda podrazumijeva:

Picerija i restoran

Naselja od Sutorine do Savine vodu će dobijati u 7 i 19 časova, u trajanju od 3 do 6 sati, osim potrošača koji se snabdijevaju sa rezervoara Stanišića Dubrava, koji će vodu dobijati u trajanju od 2 do 4 sata.

Naselja Sušćepan, Ratiševina, Šćepoševići i Žvinje će po potrebi biti snabdijevanji cistjernama.

Naselja od Meljina do Bijele vodu će dobijati u 5 i 17, u trajanju od 3 do 6 sati.

Preuzimanjem vode iz regionalnog vodovoda potrošači Bijele i Kamenara imaće uredno vodosnabdijevanje.

Naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobijati vodu biće snabdijevana cistjernama, po potrebi.

Iz Vodovoda apeluju na  racionalno korišćenje vode, kako bi ona stizala do svih potrošača u predviđenim intervalima.

Sanacija hidrotunela, odnosno nestabilno snabdijevanje vodom u Herceg Novom, potrajaće do 4.juna.

17 Komentari

 1. kad ce taj cuveni projekat vode iz Morinja za cijelu HN I KO opstinu na celu sa SNP i bratskom koalicijom.ETo vam pa sad Srbujte i pametujte pa zalijevajte wc poslije velike nuzde kantama.CijelI HN parlament i opstina je jedno leglo ne rada ,korupcije nesposobnjakovica pa svoje smece i nesposobnost uvijek prebacuju nekom drugom.Pogledajte se u ogledalo i samokriticno i realno sagledajte zadnjih 27 godina isti ljudi drugi dresovi rezultat ravan 0.

 2. 20 dana restrikcije,ranije su bile oko 10-15 dana……umjesto da budu krace ono sve duze.Pa cjeli region se sprda sa nama i dalje da Crnogorsko primorije nema vode a cesto i struje…..

  4
  1
 3. Nema veze sto zivimo samo pola godine, i to od turizma najvise. Voda nam uopste ne treba. Kupovacemo iz prodavnica, i to crnogorsku vodu. Primorci zive najskuplje, i to oni domaci. Kao da smo turisti u sopstvenom gradu…

  2
  1
 4. Dobicete vodu iz Zete od becica ili iz Prijevora od Novske liste.Vecina vas ionako ne primjeti da nema vode.Niti je pijete niti se kupate.Bhrravo…….

  11
  2
 5. XXI vijek! U Djenovicima danas svako malo nestaje struja. Komedija! A znamo svi da je ovo tek pocetak sto se restrikcija tice. Da nece mozda neko od ovih nabrojanih desno (anketa ko bi bio najbolji predsjednik/ca Opštine Herceg Novi ) rijesiti ovaj problem? Hoce sipak.

  10
  1

Ostavite komentar

*

code