Početna Društvo Sanacija kanalizacionog kolektora u Ljutom potoku

Sanacija kanalizacionog kolektora u Ljutom potoku

2

Radnici preduzeća “Bokić” počeli su, simbolično, na Dan planete zemlje, radove na oštećenom kanalizacionom kolektoru u trupu Ljutog potoka, u blizini Milašinovića mosta, saopšteno je iz hercegnovskog Vodovoda.

Ova mikrolokacija je čvorište površinskih i drenažnih voda, kao i voda  Ljutog potoka i kolektora kanalizacije naselja Topla.

Do oštećenja kolektora je došlo tokom novembarskih kiša predhodne godine, kada su bujične vode potoka oštetile kolektor u dužini od 10m, zajedno sa njegovim betonskim sandukom. Tom prilikom je pao i stari most Vladike Ljubibratića i oštećena terasa mlina.

– Radovi su započeti pravljenjem zemljane rampe preko koje je  u korito potoka spušten bager. Prva  faza radova  podrazumijeva formiranje zagata, kojim se kanališe voda i potok pregrađuje. Tako će biti oslobođena desna obala potoka na kojoj će se  obavljati sanacioni radovi i  prespajanje  kolektora – objašnjavaju iz ovog preduzeća.

Kamen starog Vladičinog mosta biće sortiran i deponovan kako bi s jeseni krenula rekonstrukcija.

Za izvođača je putem tenderske procedure izabrana firma „Bokić“. Radove finansira Opština Herceg Novi i u “Vodovodu I kanalizaciji” očekuju da će biti završeni u narednih deset dana, u zavisnosti od hidrometeoroloških uslova.

Biće sanirana lijeva i desna obala potoka, kao i lijevi kontrafor-potporni zid koji drži saobraćajnicu Njegoševe ulice na relaciji od Milašinovića mosta do raskrsnice sa ulicom Mića Vavića.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code