Početna Društvo Sanacija klizišta Debeli Brijeg dvije sedmice prije roka

Sanacija klizišta Debeli Brijeg dvije sedmice prije roka

0

Kotorska kompanija Briv construction u februaru je počela sanaciju klizišta u međugraničnoj zoni između prelaza Debeli brijeg i Karasovići. Na dijelu koji obuhvata izradu armiranobetonske konstrukcije izvode se gornji djelovi kontrafora.

– Od ukupno 30 kontrafora izvedeno je 21, a završetak preostalih 9 je planiran do 21. maja ove godine. To je 14 dana ranije u odnosu na ugovorenu dinamiku – potvrdili su Radiju Jadran u menadžmentu kompanije.

Picerija i restoran

Rekonstrukcijia saobraćajnice je otpočela danas, umjesto 25. juna, što je 40 dana ranije u odnosu na planiranu dinamiku, dodaju oni.

– Radovi na saobraćajnici će se izvoditi fazno radi nesmetanog odvijanja saobraćaja jednom kolovoznom trakom u oba smjera, za što je  i postavljena odgovarajuća svjetlosna signalizacija – obavještavaju iz “Briv construction”.

Klizište u ovoj zoni pokrenuto je prije tri godine. Zona sanacije klizišta počinje 150 m “iznad” graničnog prelaza Debeli brijeg. U septembru prošle godine raspisan je ponovni tender za izvođača radova, na kojem je izabrana kompanija Briv construction, sa kojom je Direkcija za saobraćaj sklopila ugovor, vrijedan 574.180 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code