SANACIJA KLIZIŠTA U PODIMA NEĆE SKORO, A BLOKADA PUTA I ŠTRAJK...

SANACIJA KLIZIŠTA U PODIMA NEĆE SKORO, A BLOKADA PUTA I ŠTRAJK GLAĐU MJEŠTANA POČETKOM GODINE

134
0
Podijeli

Iako je na radnom sastanku kod predsjednika opštine Dejana Mandića, krajem prošlog mjeseca na kome su bili i predstavnici izvođača radova, kotorske firme „Yu briv” i projektanata iz Beograda dogovoreno da sanacija klizišta na Podima počne sredinom decembra to se neće dogoditi.

Razloge za kašnjenje niko jasno da saopšti, a mještani za početak januara najavljuju štrajk glađu, protestno okupljanje ispred zgrade Opštine i blokadu puta Meljine – Petijevići.
Predsjednik MZ Podi Siniša Samardžić za naš radio kaže da im je to jedino preostalo, jer se problem ne rješava. Njemu takođe, kako je rekao, nije jasno zašto se nije krenulo prvo sa sanacijom kuća pa tek nakon toga i sa klizištem, jer je prije godinu za to bilo izdvojeno milion eura. Odluku o radikalnijem iskazivanju nezadovoljstva, mještani Crnice sami su donijeli, ali da im MZ Podi pruža podršku.
Iz kompanije YU Briv nisu željeli ništa da komentarišu, osim da neće “učestvovati u bilo kakvim političkim prepucavanjima”?! Sa sancijom je trebalo da se krene još u septembru, pa je prolongirano za oktobar, a prolazi i decembar u kome nema radova, a sva je prilika neće ih ni biti do daljnjeg. Izgleda da je ovoga puta uzrok odlaganja sanacije, koja je trebalo da počne još u septembru, loš projekat, po kome Yu briv nije mogao da uđe u posao.
Jer, u novembru je dogovoreno da se projekti u nekim elementima prilagode uslovima terena i dostave opštini. Treba izvesti tri vrste radova – iskop drenažnih kanala, ugradnju šipova na glavnom seoskom putu i ugradnju šipova ispod oštećenih stambenih objekata. Predsjednik opštine Dejan Mandić kazao je da je za ovaj projekat obezbijeđen novac od 270.000 do 300 000 eura i da bi trebalo s poslom početi što prije, a onda nam je priznao i da se radi
preprojektovanje na zahtjev firme Yu Briv. Jer, ovaj iskusni izvođač u poslovima hidrogradnje je insistirao da umjesto predviđenih bunara, radi šipovanje, te da se radi isključivo po suvom vremenu.
Klizište na Podima, u zaseoku Crnica, pokrenulo se prije skoro šest godina i u njemu su oštećene 24 kuće, od kojih tri više nijesu za stanovanje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code