Sanacija kvara u koritu potoka Nemila do kraja sledeće nedjelje

Sanacija kvara u koritu potoka Nemila do kraja sledeće nedjelje

3
Podijeli

Radovi na sanaciji kanalizacionog kolektora koji je havarisan u koritu potoka Nemila treba da budu gotovi do kraja naredne nedelje, potvrđeno je potpredsjednici Opštine Danijeli Đurović tokom obilaska terena.

Nakon kompletne sanacije 450 metara kolektora u koritu potoka Nemila, koji je havarisan uslijed klizišta, slijedi priključivanje kanalizacije Poda, Čela i Srbine na postrojenje za preradu otpadnih voda.

Picerija i restoran

Na ovaj način će biti riješen problem koji je značajno uticao na kvalitet života građana, a kako je to ranije najavljeno mještanima Meljina i svim građanima.

Osim toga, u cilju izvođenja ovih radova probijen je novi put uz korito potoka, kako bi mašine mogle doći do mjesta kvara, što će ubuduće značajno olakšati posao na održavanju sistema.

Đurović i saradnici su tokom obilaska razgovarali sa predstavnicima izvođača, uvjerili se da će dinamika izvođenja radova biti ispoštovana, kao i da je kvalitet na odgovarajućem nivou.

Jedna od tema bilo je i eventualno priključenje stambenih objekata ispod Jadranske magistrale, u okolini veterinarske stanice, na postojeći kanalizacioni sistem. Konstatovano je da je ovo tehnički veoma kompleksno pitanje. Spajanje ovih objekata nije predviđeno ugovorom za izvođenje ovih radova, ali je prepoznata potreba da se nađe način i ovo što hitnije riješi.

Narednih dana će biti urađeno čišćenje i produbljivanje dijela potoka Nemila, kako bi bio definisan njegov tok i preduprijeđene štete od izlivanja uslijed velikih padavina.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code