Sanacija lokalnih puteva u zaleđu, prije studeni

Sanacija lokalnih puteva u zaleđu, prije studeni

4
Podijeli

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog trebalo bi sljedeće nedjelje da okonča projekat izgradnje potpornog zida dugog 25 m, na putnoj dionici Kruševice – Vrbanj, kako bi se prije zime obavilo asfaltiranje 40 m puta koji je prošle godine oštećen u klizištu.

V.d. direktorica Komunalno stambenog Jasmina Konjević kazala je Radiju Jadran da je to jedan od prioriteta kad je riječ o održavanju i sanaciji lokalnih puteva, jer u suprotnom na tom pravcu prohodnost bi u zimskom periodu mogla biti veoma otežana:

Picerija i restoran

– Taj dio puta je dosta oštećen, obavili smo djelimičnu sanaciju, ali ne u klizištu. Sada ćemo prvo napraviti potporni zid, a nakon toga ćemo asfaltirati. U svakom slučaju to treba da završimo prije zime. Kad dobijemo projekat, onda ćemo znati i koliko će novca biti potrebno za ovaj posao, kazala je Konjević.
Sektor održavanja puteva Komunalno stambenog preduzeća, u sklopu redovnog održavanja lokalnih puteva, završio je djelimičnu sanaciju puta Kameno – Mandići – Dugonja – Ubli:

– Nije riječ o nekom većem zahvatu, već smo na par mjesta „posuli“ 2m3 betona, gdje su bile rupe. Ono što moramo narednih dana da uradimo jeste da uklonimo dvije velike stijenske mase na silasku ka selu Ubli, kako bi bio olakšan prolaz mehanizaciji u slučaju snijega zimi, pojasnila je ona.
Uz to, oštećenje puta na ulasku u zaselak Kuti saniran je sa 3 kubika betona.

Led rasvjeta, pritužbe ne prestaju

U ovom preduzeću i dalje ponajviše kubure sa funkcionisanjem javne led rasvjete, zbog čega od građana imaju dosta pritužbi, kaže Konjević:

– Tu smo zaista nemoćni, jer prije nego što je Hessellight bankrotirao, nijesu nam predali projekat na upravljanje. Nastojimo da nekako održavamo sistem. Od sljedeće sedmice bi trebalo da krene detektaža, da se vidi gdje, šta i kako funkcioniše. Koliko znam, Opština je u pregovorima sa pravnim nasljednicima HL, pa će sve dalje zavisiti od njihovog dogovora, dodala je ona.

Objašnjavajući i zašto su radnici JKS prekinuli postavljanje rasvjete u naselju Drenovik, početkom ljeta, Konjević ukazuje da je riječ o stubovima koje je kompanija M tel postavila za svoje potrebe. Oni bi kasnije trebalo da posluže i za javnu rasvjetu.

– Međutim, ušli su u posao bez projektne dokumentacije koju rade sada, pa su zbog toga radovi prekinuti. Očekujem da bi to uskoro trebalo da bude riješeno, odnosno radovi nastavljeni, zaključila je Konjević.

4 Komentari

  1. Kad ćemo mi početi da radimo po propisima koje imamo i da prestanemo da skupljamo pare po kućama i ljude na akcije za potrebe koje normalni građani imaju ako plaćaju porez i sve druge obaveze koje su propisane,a imamo i službe za sve?Do kad ćemo da se držimo Jugoslavije ,crkve i socijalizma,jedan za sve….?Oćemo li ikad s mjesta mrdnut ili će vazda da budu podobni rukovodioci vješti manipulanti? Imaju li Stambeno komunalno i Agencija procedure i QMS i ima li pranove i mjerljive rezultate,ima li cilj osim aplauza svojih istomišljenika? Radite,pa će sve da se vidi,ne brinite.Puštite narod smirom neka o sebi misli.

  2. Komunalno preduzeće je u ulici kroz koju prolaze svi turisti sa mula do Belaviste i Kanli kule i cudi kako im ne pada na pamet da je konačno poslije 40 godina srede. To je centar i lice grada.

  3. Lijepo je što se vodi računa o zeleđu i putnim pravcima… Kada će se sanirati ove dvije ulice kroz grad, objezbijediti parking mjesta, napraviti trotoare i rampe za invalide, šetalište dovesti u stanje da ne strahujemo gdje ćemo upasti ili se zapeti… da ne pričamo o prilazima školama i gradskoj rasvjeti… Pustite se jeftinih političkih poena… znamo svi da o tim putevima u zaleđu brinu mještani radnim akcijama više nego nadležni.

    13
    7

Ostavite komentar

*

code