Početna Društvo Sanacija propale ograde kod tunela na Šetalištu Pet Danica tokom ove sedmice

Sanacija propale ograde kod tunela na Šetalištu Pet Danica tokom ove sedmice

10

Ograda duž Šetališta Pet Danica na više mjesta, posebno između tunela i hotela Sun resort potpuno je korozirala, izgubila nekoliko okana, a stopice kojima je pričvršćena su izgubile svrhu. Jedan dio se već srušio  i pitanje je vremena kada će i ostatak završiti na sekama prema moru.

Kako je za Radiju Jadran kazao sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikanost, Aleksandar Kovačević sanacija ograde uz Šetalište Pet Danica na Toploj je u toku i trebalo bi da bude završena tokom ove sedmice.

– Ograda će na ovom potezu biti sanirana po istom principu kako je urađeno na Savini, s obzirom da je sanaciju korodiranih dijelova neophodno što hitnije uraditi radi bezbjednosti prolaznika. Hitne sanacije finansiraju se iz budžeta Opštine – navodi on.

Konstrukcija će biti povezana metalnom šinom na rukohvatu, a djelovi ograde koji su korzirali, propali i odvaljeni biće popunjeni.

Lokalna uprava u Herceg Novom, međutim, nema nadležnost da ogradu rekonstruiše bez saglasnosti Morskog dobra, ističe Kovačević:

– Imajući u vidu da priobalnim pojasem gazduje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, projekat sanacije kompletne ograde uz Šetalište zavisi od ovog preduzeća. Opština Herceg Novi je na dosadašnjim sastancima jasno ukazala na potrebu da se jedan ovakav projekat realizuje, i izrazila namjeru da u njemu partnerski učestvuje – tvrdi Kovačević.

On je ranije kazao Radiju Jadran da je želja lokalne uprave da ogradu potpunu ukloni i postavi novu, sličnu čuvenim „šipkama“ preko puta Gradske kafane.

Za sada je metalna ograda duž Šetališta Pet Danica, koja je napravljena od lošeg materijala i veoma loše održavana od 2008. godine, na nekoliko mjesta otvorena opasnost za prolaznike. Njih je sve više s dolaskom sezone. Ne treba zaboraviti opomenu od prošlog ljeta kada se dvoje mladih naslonilo na ogradu kod tzv. Vojničkih banja i survalo nekoliko metara na seke.

10 Komentari

 1. Sramota… šta više da se kaže.
  U drugim gradovima drže ograde po 50 i više godina!
  A koliko drži već ograda u parku Boke? Sigurno je ova nikakva bila skupo plaćena i neko je dobio debelu proviziju!

 2. Tamo gdje je propala ova sprdnja od ograde nemojte mjenjat istom ozidajte nesto od kamena nesto sto se potrajat koju godinu
  Definitivno na Balkanu, u Crnoj Gori,u Herceg Novom treba ponovo da se desi jedan Puniša Račić da bi prestali da se bahate Ljudi na vlasti

  2
  1
 3. VRATITE BOBA!!!!! On je sampion za ove kapitalne projekte😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

  4
  1
 4. Bilo kakva ograda za koju se odluce, u prvom redu esteticari, ne smije sadrzati horizontalne elemente radi sigurnosi male djece koja se mogu, bez nadzora, pentrati i strovaliti u seke.

  12
  1
 5. Toliki nemar, strašno je gledati, nije samo to pogledajte nered, prljavštinu,javašluk,divljanje koji je pogotovo vidljiv na Škveru gdje su barke ,da li postoji inspekcija za onaj haos !

  18
 6. Koliko se sjećam, Opština je bila investitor ograde, a Morsko dobro finansijer.
  Kako sad treba saglasnost Morskog dobra za popravku?
  A ograda je od lošeg materijala? Ko je postavio, odobrio, primio, platio i držao takvu?
  I te šipke kao novo rešenje, šta kaže struka, valja li to čemu, ide li to uz lungomare, ajde neka kaže neko nešto, ništa ga ne košta.

  20
  1
 7. Skinite to ruglo od ograde. Ne treba nam nikakva ograda! Niko jikad nije pao dok je nismo imali. Sramota! Samo nam skrnavite grad. Na sta lici betonska basta kuce Iva Andrica. Dosta vise!!!!

  17
  • Ograda mora biti!!! Crna Gora se odrekla pomidoraškog turizma. Ako neki stranac padne u seke i nagrdi se ili pogine grad bi morao platiti grdnu odštetu!

   3
   2
 8. ZAISTA VELIKI PODUHVAT. OCE LI BITI PRESECANJA VRPCE. UMESTO DA ODGOVARA PROEKTANT STO JE ZELJEZO STAVIO NA OBALU MORA I DA SE ISPITA KOLIKA JE BILA KORUPCIJA JER VISE NIJE KOD NI JEDNOG JAVNOG POSLA IMA LI KORUPCIJE NEGO KOLIKA JE.

  20
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code