Početna Društvo Sanacija puta Porobići-Kosići, spajanje Mojdeža i Mokrina

Sanacija puta Porobići-Kosići, spajanje Mojdeža i Mokrina

15

U toku je sanacija puta koji spaja sela Mojdež i Mokrine. Na dionici od zaseoka Porobići do Kosića počeli su radovi na ravnanju i nasipanju terena. Uslijediće i betoniranje najoštećenih djelova u dužini od 600 metara, sabijanje tampona na manje oštećenim dionicama, kao i izrada kišnih kanala, ističu iz lokalne uprave.

Foto: Služba za informisanje OHN

Izvođenjem ovih radova ponovo će biti prohodan put koji je godinama u toliko oštećenom stanju da je saobraćaj putničkih automobila bio praktično onemogućen.

Sanacijom ovog lokalnog puta grad dobija direktnu kolsku vezu između Mojdeža i Mokrina, pa će se od jednog do drugog sela stizati za desetak minuta, a ne preko pola sata koliko je sada u prosjeku potrebno.

Uređenje dionice Kosići-Porobići naslanja se na više do sada realizovanih projekata sanacije lokalne putne mreže koji za zajednički cilj imaju saobraćajno povezivanje i približavanje Sutorine i Mokrina. Na ovaj način omogućuje se brža i bezbjednija komunikacija između dva dijela grada, lakše funkcionisanje mještana sela i zaseoka, te značajno unaprijeđuju uslovi za brzo reagovanje u slučaju požara u ovom dijelu opštine.

Projekat realizuje Opština Herceg Novi, prema predlogu mjera za sanaciju koji je dala Agencija za izgradnju i razvoj grada. Radove vrijedne oko 45 hiljada eura, finansira Uprava javnih radova, u skladu sa ugovorom sklopljenim sa lokalnom upravom, a od sredstava koja su u ovoj godini opredijeljena u okviru programa izgradnje lokalne infrastrukture na teritoriji Herceg Novog.

Izvođač radova je kompanija „Inicijal projekt“, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač, a ugovorom predviđeni rok za završetak posla je 25 dana.

15 Komentari

 1. Majku mu, postoje li stručnjaci za puteve pa da se odredi najprigodnija ruta a ne da mjestani prave nesto kroz sta se ne moze proći kad padaju kise,ili ne daj bože neko strada….

  7
  7
 2. Kada ce put za Drenovik doci na red ? Izgleda da niko iz opstine odavno nije prosao tuda . Najlosiji put u opstini , uz sve to i kanalizacija ide putem . Uzasan smrad kod kuca Jovanovica , Ognjenovica , Kekica . Dokle vise ?

  6
  2
 3. Hvala lokalnolnoj samouprami i presdjedniku mjesne zajednice Mojdez Petru Porobicu na trudu i naporu da se konacno i ova deonica sredi i priblizi Mojdez i Mokrine a ne da kruzimo

  18
  8
 4. dobro se neko sjetio ,najblizu komunikaciju sa granice ka Novom i Igalu, napokon,sa dzipom se moglo uvijek ici ali sa malim autom ne. Ali nemojte da betonirate jkao sto to radite ,preko volje i samo nabacivati materijal .jer nece dugo izdrzati

  12
  1
 5. Bravo za lokalnu upravu sto prave put po nasim selima. Svima ce nam trebat selo sad kad u naredne 2 3 godine ekonomija dozivi totalni fijasko.
  I to u saradnji sa Vladom koja je suprotne politike, to je pocelo s Obalicom cini mi se, prije se to nikad nije koristilo…

  29
  4
 6. Da je sreće ovaj putni pravac od škole na Mokrinama pa do škole u Sutorini bi trebalo kompletno asfaltirati sa postavljanjem rigola i ostalih propusta, jer bi se sa time pomoglo lokalnom stanovništvu u svakodnevnom funkcionisanju.

  45
  • Koliko bi se u tom slucaju skratilo do Sutorine i Igala ,Mokrine ,Krusevice a i oni koji dolaze iz Trebinja .Bilo bi mnogo blize nego preko Poda i Meljina .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code