Sanacija trotoara kroz Igalo, samo što nije

Sanacija trotoara kroz Igalo, samo što nije

20
Podijeli

Početak rekonstrukcije dijela trotoara, od hotela Palmon Bay do Omladinskog parka u Igalu trebalo bi da krene od ove sedmice, ukoliko to dozvole vremenski uslovi.

To su dogovorili predstavnici Agencije za izgradnju i razvoj grada i hercegnovske firme koja će obavljati nadzor, NOVI ING.

Picerija i restoran

Radovi, vrijedni  94,4 hiljade eura, bi, uzimajući u obzir i nepovoljne vremenske prilike, trebalo da traju do tri mjeseca, kazali su nam u Agenciji.

Još nije definisan režim saobraćaja na ovoj dionici dok bude trajala gradnja trotoara, što zavisi od dinamike izvođenja radova.

Sanacija po projektu obuhvata novo betoniranje (podnu rasvjetu), kao i stubiće kojim bi se sprječavalo parkiranje vozila. Radove će izvoditi nikšićka firma Temko d.o.o. koja je u odnosu na tenderom ponuđenu cijenu od 95 hiljada eura dala ponudu od 94,4 hiljade. Druga firma koja se prijavila za izvođenje, hercegnovska NOVI ING nije zadovoljila uslove tendera kao izvođač, pa je ponuda odbačena kao nepotpuna. Međutim, izabrana je kao firma koja će obavljati nadzor, jer je ispunila te uslove.

Projekat sanacije trotoara u glavnoj ulici kroz Igalo, od hotela Palmon Bay do nekadašnjeg restorana Galeb, završen je u avgustu prošle godine. Opština je obezbijedila izradu projektne dokumentacije preko Agencije za izgradnju i razvoj, dok će lokalna Turistička organizacija finansirati izvođenje radova, iz dijela prihoda koji se prema zakonu odvaja za poboljšanje turističke infrastrukture, saopšteno je ranije iz lokalne uprave.

Garantni rok za izvedene radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

Inače, ugovor kojim je TO HN donirala Opštini Herceg Novi 80 hiljada eura za izvođenje radova potpisan je 26. decembra prošle godine. Opština kao primalac donacije dužna je da dostavi donatoru, TO HN, izvještaj utrošenih sredstava sa specifikacijom troškova i pratećom dokumentacijom u roku od 15 dana od dana za koji je predviđen završetak projekta, odnosno 1. marta ove godine.

20 Komentari

 1. Ove skale su možda starije od puta,,możda se mora poštovati zakon.A ubuduće ništa ne treba da se radi neposredno pred izbore,sad popravljajte i učite se na greškama.

 2. A kad će te
  SKALE STO IZLAZE METAR IPO U MOJDESKI PUT.

  ALI TO NESMIJETE POMENUT !!!!!!!!!

  A možda i neznate dje je to
  KO IDE PO PERIFERIJI JOŠ.

  20
  2
 3. Nasuti obilato sve šljunkom kao u parku, bar neće biti kratera po kolovozu i izbočina po trotoarima kad se lijepo utaba staza. Ovako nam odoše točkovi i ležajevi dok vozimo, a bogme i cipele dok šetamo.. Jer ovdje dok ponovo ne dođe Austija nema sreće s infrastrukturom

  26
  1
 4. Zamislite projekat trotoar u 21 Vijeku od betona. Toboze ima podnu rasvjetu, pa šta. Prva cijev ,kabal i sl…eto raskopavanja i ruznih fleka na podlozi. Umjesto kao sav normalan svijet da su u centru grada postavljene trotoarske podloge sa behaton pločama i sto više zelenila u zardinjerama ili podlozi. Ovako se parama TO jos vise betonira ionako betonizirano Igalo.
  Pod hitno ovo treba zaustaviti dok se projekat estetski ne prilagodi. Zasto bacati pare…na nesto sto je prevazidjeno vec 50 godina.

  19
  2
  • A i one behaton ploce sto su stavili po setalistu udubljene, ispupcene, izvaljene… Nije ni to resenje. Da li se sjecate onih kockastih ploca koje su nekada bile u Omladinskom parku u Igalu prije renoviranja? Izgledale su kao da su sitni kamencici po njima. Ne znam kako se to zove. Bilo je i funkcionalno i estetski dobro.

 5. Zar nije bilo bolje i ljepse mjesto “stubica” predvidjeti izradu prenosivih betonskih zardinjera, recimo 80x60x60 cm i debljine dna i zidova od 10 cm, u kojima ce se zasaditi niska zimzelena vegetacija tako da ce imati i estetsku funkciju.

  26
  3
 6. Eh da mi je dočekati vijest “ završeno to i to…” ovih do kraja godine gotovo, iduce godine pocinje, samo sto nije i sl. Mi je pun kofer…

  31
 7. Pravni skandal! Firma NOVI ING nije uspjela na tenderu pa je imenovana za nadzor? To ne može po zakonu. Nadzor mora da bude nezavisan. Ovako može da namjerno sabotira izvođača da bi se raskinuo ugovor pa sama dobila vrijedniji posao. Ni po Zakonu o javnim nabavkama ne može da posao da dobije onaj ko je učestvovao u ranijoj fazi postupka.
  Takođe, zašto Agencija za izgradnju vodi postupak kad je projektovala?

  32

Ostavite komentar

*

code