Sanja Ilić i Balkanika za doček pravoslave Nove godine na Belavisti

Sanja Ilić i Balkanika za doček pravoslave Nove godine na Belavisti

12
Podijeli

Koncert Sanje Ilića i benda Balkanika, kao poklon Crkvene opštine Herceg Novi i Turističke organizacije, biće upriličen povodom dočeka pravoslavne Nove godine, na trgu Belavista.

Svečanost kojom će biti obilježen početak godine po julijanskom kalendaru održaće se u subotu 13. januara, pored crkve Svetog Arhangela Mihaila. Početak koncerta je zakazan za 22 sata, a planirano je da traje do pola sata iza ponoći.

Picerija i restoran

Aleksandar Sanja Ilić jedan je od najuspješnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Komponuje muziku za pozorišne predstave, mjuzikle, televizijske serije i filmove, a dobitnik je mnogih prestižnih nagrada na raznim festivalima.

Njegova grupa Balkanika okuplja deset mladih, poznatih i talentovanih muzičara koji sviraju drevne balkanske instrumente, a iza sebe imaju preko 100 koncerata širom svijeta. Dva ženska etno vokala i jedan muški rok-vokal, u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima, postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk koji se sada po prvi put čuje na Balkanu.

Balkanika je osnovana 2000. godine i konstantno razvija zvuk bez ekvivalenta na svjetskoj muzičkoj sceni. Muzički stil je teško opisati, to je originalni zvuk koji kombinuje “world music” elemente i snažne ritmove Balkana, uz moderan senzibilitet.

Projekti “BALKAN 2000” i “BALKAN CONCEPT” su najprodavaniji projekti u poslednjih 15 godina u Srbiji. Naslovi kao što su “Balkanika – Urban Ethno Explosion” i “Balkanika – Fire of Balkan” najvjerodostojnije predstavljaju stil i vrijednosti koje Balkanika zastupa.

12 Komentari

    • Novac za ovo je obezbeđen iz budzeta TO koji se puni od boravisne takse tokom ljeta. Mislim da je ovo vracanje duga prema nekome, kao i prema Georgijevu. Odnosno, neko “vrlo bitan” je to trazio, a onda su opštinski oci to “rado prihvatili “.

      13
      9

Ostavite komentar

*

code