Početna Društvo SANKCIJE: UPRAVNA ZGRADA “VODOVODA” BEZ STRUJE, POTROŠAČI USKORO BEZ VODE

SANKCIJE: UPRAVNA ZGRADA “VODOVODA” BEZ STRUJE, POTROŠAČI USKORO BEZ VODE

0

vodovodZbog duga za utoršenu električnu energiju, koji je premašilo 596 hiljada eura, danas se na nalogu Elektroprivrede za isključenje našla i upravna zgrada hercegnovskog JP “Vodovod i kanalizacija’’.

Kako su im saopštili iz Elektroprivrede, na ovaj korak su se odlučili jer nakon martovskih razgovora nije došlo do smanjenja duga. A dogovor je bio da se isplate čak pojačaju. Kao mjeru upozorenja zato su danas isključili struju upravnoj zgradi.

Za odgovorne u “Vodovodu” ovo je bilo zvono za uzbunu, koje će ih natjerati da i oni pokrenu lanac isključenja prema svojim dužnicima. Direktor Zoran Šabanović kaže za Radio Jadran da će početi sa neselektivnim isključenjima velikih dužnika, ali i domaćinstava.

– Naša potraživanja su oko 2 ipo milona i ovu smo formaciju iz    Elektroprivrede pustili medijima, kako bi bilo jasno zašto pokrećemo lanac isključenja, jer mi moramo svoja dugovanja da izmirujemo -pojašnjava Šabanović.

On ističe da im najveći problem predstvlja dug za vodu Vlade zbog dugovanja Vojske Crne Gore, što je oko 200.000 eura, kao i dug “Vektra Boke”, 400.000 eura. Na naše pitanje može li se desiti da budu isključene i pumpe za vodu, što bi bila katastrofa za Herceg Novi, koji od 1. juna ostaje bez kapi vode sa Plata i lokalna izvorišta su jedina na koje se uz velike restrikcije, može računati, Šabanović kaže:

“Neće biti isključene pumpne stanice zbog našeg duga za struju, jer to u ovom trenutku ne bi bilo popularna mjera, s obzirom da nas od 1. juna, očekuju dvadeset dana restrkcije zbog redovnog čišćenja HE Plat” – vjeruje Šabanović.

Inače, hercegnovski „Vodovod“ duguje Elektroprivredi za utrošenu energiju skoro 600 hiljada eura, ali  skoro isto toliko i državi, jer 6 mjeseci nije zaposlenima uplaćivao doprinose, potvrdio nam je nedvno Šabanović. Osim toga Vodovod duguje KFW banci tri rate od po 385.000 eura za otplatu kredita, koji iznosi tri miliona eura, uloženih u rekonstrukciju vodovodne mreže. Konavoskom komunalnom preduzeću treba da plati oko 800.000 eura, starog duga, plus redovne mjesečne rate za ispruku vode, koje iznose 25.000 eura prema novom Ugovoru s opštinom Konavle.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code