Početna Društvo Sankcionisana 44 motociklista

Sankcionisana 44 motociklista

10

Tokom realizacije akcije Motocikl, crnogorska policija je kontrolisala 136 vozača motocikala, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisala 44 vozača, dok je u skladu sa zakonom isključeno iz saobraćaja njih 17.

Foto: Hermann Traub // Pixabay

Cilj akcije, koja je sprovedena 2.aprila, bio je pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja, imajući u vidu da se prethodnih dana dogodilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti, saopšteno je iz Uprave policije.

„Najčešći prekršaji koji je registrovala saobraćajna policija bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine“, ističu iz policije.

Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju, policija je ponovo apelovala na vozače motocikla i ostale učesnike u saobraćaju, da ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, poštujući saobraćajne propise i time doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

10 Komentari

 1. Električni trotineti i još njih dvoje po putu u kontra smjer i skreću gdje hoće i kako hoće , roditeljima da objasne djeci da mogu da nastradaju zbog ne pažnje ili nepoštovanja pravila u saobraćaju. Kada se desi nešto kasno je .

  15
 2. A ovu decu što krše sva moguća pravila električnom trotinetima ko će upozoriti koliko rizikuju svakom vožnjom kontra smerom, magistralom… bez svijetlosne signalizacije, zaštitne opreme…

  25
  • Potpuno si u pravu, kad ga nedaj bože udariš kolima, dvostruka tragedija, on stradao, a ti na robiju. Krajnje vrijeme je da država reguliše pitanje trotineta u saobraćaju

   14
   • Prije nekoliko noći, Topla 2 iz mrklog mraka nizbrdicom na trotiinetu dječak i djevočica pravo na moje auto, jedva sam ih izbegao. Srećom nije niko išao kolima iz drugog pravca jer su njih dvoje bili na sred puta, kontra smjerom.

 3. Ima jedan dečkić, mlad rom iz drenovika. Svaki dan i noć jurca malim skuterom bez kacige, svjetala i tablice. Jednu noć sam ga imao zgaziti autom. Sjekao je krivinu ogromnom brzinom. Viđam ga često da jurca po gomili. Molim nadležne da reaguju dok je još živ i zdrav. I on, a i mi…

  27
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code