ŠANSA DO STANA ZA RASELJENE BEZ KROVA NAD GLAVOM

ŠANSA DO STANA ZA RASELJENE BEZ KROVA NAD GLAVOM

144
0
Podijeli

Izgradnja stanova za najugroženija raseljena lica u hercegnoivskoj opštini planirana je u Igalu, odnosno K.O. Trebesin na površini od 8.442m².

Ministarstvo rada i socijalnog staranja obavještava raseljena, interno raseljena lica, i bivša raseljena i interno raseljena lica koja su dobila status stranca sa stalnim nastanjenjem ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, u opštini Herceg Novi, koja nemaju trajan “krov nad glavom”, da se prijave.
Zainteresovani treba da ispune evaluacioni upitnik i prijave se do 1.avgusta Centru za socijalni rad Herceg Novi, svakog radnog dana od 10 do 13 časova.
Ovaj projekat se realizuje sredstvima dobijenim kroz Regionalni stambeni program, koji se sprovodi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji,vrijedan 580 milona eura. Treba da se ostvari za šest godina. Podrazumjeva izgradnju 27 hiljada stambenih jedinica za izbjegla i raseljena lica, uz sufinansiranje EU. Program potvrđuje opredjeljenost zemalja da privedu kraju raseljeništvo uregionu, pružajući dostojanstvena rješenja za neriješena pitanja izbjeglištva i raseljenosti i garancije za zaštitu prava izbjeglica, povratnika i interno raseljenih lica.
Odbornici Herceg Novog dali su saglasanost za učešće Opštine u implementaciji Nacionalnog stambenog projekta u okviru Regionalnog stambenog programa Sarajevskog procesa na sjednici 11. marta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code