Početna Ekonomija Šansa za 290 nezaposlenih u programima „Stop sivoj ekonomiji“ i „Neka bude...

Šansa za 290 nezaposlenih u programima „Stop sivoj ekonomiji“ i „Neka bude čisto“

1

Zavod za zapošljavanje Crne Gore pozvao je nezaposlena lica, do 30 godina života, sa stečenim visokim obrazovanjem i radnim iskustvom u nivou obrazovanja, u najkraćem trajanju od devet mjeseci, da učestvuju u Programu “Stop sivoj ekonomiji“. Program će se sprovoditi za 190 nezaposlenih visokoškolaca, u trajanju od sedam mjeseci, od 1. juna do 31. decembra. Poziv je otvoren do 27. maja, saopšteno je na sajtu Zavoda.

Tokom trajanja programa učesnici će se osposobiti za pružanje tehničke podrške i pomoći službenim licima u suzbijanju sive ekonomije i to kod Poreske uprave – 80 lica, Uprave za inspekcijske poslove – 60 lica, Uprave policije – 40 i Uprave carina – 10 lica. Posredstvom agencije za privremeno ustupanje radnika, oni će se zaposliti, u programu, na određeno vrijeme, uz mjesečnu zaradu u neto iznosu 300 eura.

Picerija i restoran

Zavod je objavio i Poziv agencijama za privremeno ustupanje zaposlenih. Sa agencijom, koja ponudi najpovoljnije uslove, Zavod će zaključiti sporazum o ustupanju 190 zaposlenih u Programu “Stop sivoj ekonomiji”. Poziv agencijama otvoren je, takođe, do 27. maja.

Prijava na poziv podnosi se birou rada, prema mjestu prebivališta, na obrascu (P1) koji se može preuzeti u birou rada ili sa sajta Zavoda za zapošljavanje Crne Gore http://www.zzzcg.me .

Inače, program, čiji je nosilac Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Zavod sprovodi četvrtu godinu. Uprava carina ove je ove godine partner prvi put. Za realizaciju ovogodišnjeg programa, odobreno je 696.000 eura. U protekle tri godine u ovaj program bilo je uključeno 425 visokoškolaca. Informacija o vremenu i mjestu organizovanja provjere znanja visokoškolaca biće dostupna 24. maja, na sajtu Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Zavod za zapošljavanje će i ove godine podržati realizaciju projekta “Neka bude čisto”, prepoznajući značaj unaprjeđenja imidža Crne Gore kao ekološke države i turističke destinacije. Ove sezone biće angažovano 100 lica, sa otežanim faktorima zapošljavanja, iz evidencije Zavoda.

Oni će se zaposliti, na period od pet mjeseci, u javnim komunalnim preduzećima, na održavanju magistralnih i regionalnih puteva u svim opštinama u Crnoj Gori.

Odlukom Upravnog odbora, Zavod će sa 60.000 eura sufinansirati sprovođenje projekta, koji je sastavni dio Plana pripreme ljetnje turističke sezone za 2019. godinu. Nosilac aktivnosti je Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a partneri su, pored Zavoda, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, opštine i javna komunalna preduzeća.

1 komentar

  1. SVE JE VECI REPRESIVNI APARAT DRZAVA JE U DUGOVIMA PITANJE JE DANA KAD CE DOCI U SITUACIJU DA NECE MOCI DA VRACA UREDNO KREDITE POSLE 2020 G KAD PRODJE GREJS PERIOD U OTPLATI KINESKOG KREDITA OD AUTO PUTA TEK CE SE ONDA SITUACIJA USLOZNIT. SVE JE RASPRODATO STO SE IMALO PRODATI U PRIVATIZACIJI DRUSTVENE IMOVINE I STA JE JOS OSTALO. OSTALA JE PRIVATNA IMOVINA GRADJANA PRVO CE U SITUACIJU DOCI NAJSIROMASNIJI SLOJ KOJI NECE BITI U MOGUCNOSTI DA SERVISIRA SVOJE OBAVEZE I DOCI CE DO ZAPLENE IMOVINE. KAO STO SE UVELIKO RADI U SRBIJI I HRVATSKOJ GDJE SE LJUDI ZBOG MINIMALNIH DUGOVA IZBACUJU NA ULICE A NJIHOVI SE STANOVI PRODAJU I TO POZNATIM KUPCIMA GDE SE IMOVINA KONCETRISE U STO MANJI BROJ VLASNIKA. TO JE NASA BUDUCNOST NAZDRAVLJE NAM DAN NEZAVISNOSTI.

    13
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code