ŠANSA ZA MLADE I SA MANJE ISKUSTVA, ZA POSAO U HOTELU REGENT...

ŠANSA ZA MLADE I SA MANJE ISKUSTVA, ZA POSAO U HOTELU REGENT PORTO MONTENEGRO

214
0
Podijeli

Na radnom sastanku menadžmenta Regent Porto Montenegro Hotels & Resorts, predstavnika Centra za obrazovanje i trening u Tivtu ZOPT, Biroa rada u Tivtu i kompanije Adriatic Marinas, definisane su smjernice za zapošljavanje u ovoj globalnoj hotelijerskoj grupi.

Obavljeni su i prvi intervjui sa potencijalnim kandidatima, polaznicima ZOPT-a.
– Regent Porto Montenegro će u timu imati od 160 do 170 zaposlenih. Tendencija nam je da regrutujemo ljude iz Tivta i čitave Crne Gore, a koji imaju iskustvo u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, po mogućnosti u hotelskim i ugostiteljskim objektima sa visokim standardima. Daćemo šansu i mlađima, sa manje iskustva, odnosno onima u kojima vidimo potencijal, te za njih organizovati obuke, kako bi stekli znanja i vještine koje odgovaraju elitnom hotelskom objektu kakav je naš – naglasio je generalni direktor hotela Regent Porto Montenegro, Michael Posh.
Direktorica ZOPT-a Milena Ćipranić kazala je da je 15-tak polaznika na listi Zavoda za zapošljavanje:
– Oni su u našem centru stekli teorijska i praktična znanja i vještine u hotelijerstvu i turizmu i vjerujemo da imaju potencijal da budu dio tima turističkih jedinica visoke kategorije.
Šef u Birou rada Tivat Goran Malović istakao je da je stopa nezaposlenosti u Tivtu 13%, te da je od ukupnog broja nezaposlenih 27% ljudi mlađih od 30 godina:
– Od ovog broja 22% ima visoku stučnu spremu i potencijal da uz stručno usavršavanje i intenzivan rad odgovore visokim standardima elitne hotelske industrije koja će biti sve prisutnija u Boki Kotorskoj.
U kompaniji Adriatic Marinas više od 80% zaposlenih dolazi upravo iz Crne Gore, a izuzetno je veliki procentat zaposlenih iz Tivta.
– S obzirom na to da smo partneri sa hotelom Regent na velikom projektu kakav je marina i naselje Porto Montenegro, tendencija nam je da zapošljavamo lokalne ljude, stručnjake u svojim oblastima – istakao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.
Putem oglašavanja u štampanim medijima i na web site-u www.portomontenegro.com kompanija Adriatic Marinas i Hotel Regent Porto Montenegro svake sedmice ažuriraju podatke u vezi sa slobodnim radnim mjestima.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code