SANTORINI, GRČKA

SANTORINI, GRČKA

519
0
Podijeli

Plavo-bijela bajka, mitsko ostrvo Egejskog mora, davno izgubljena Atlantida… Santorini oduševljava sve koji se prepuste njegovim čarima.

 

 

 

Putovanje
Da, Santorini ima aerodrom, ali zanimljivija opcija je da putujete do Atine i odatle putovanje nastaviti feribotom. Zašto? Imaćete šansu da razbistrite misli, udahnete prijatan morski vazduh i uživate u pogledu na brojna ostrva rasuta po horizontu.

Picerija i restoran

Zanimljivo porijeklo
Santorini je nekada bio vulkan, i to veoma aktivan. Međutim, prije više hiljada godina jedna erupcija je bila toliko katastrofalna da je uništila značajan dio tadašnje grčke civilizacije. Raspitajte se o turističkim obilascima malenih ostrva Palea Kameni i Nea Kameni, nastalim erupcijom vulkana.

Terazija
Obiđite ovo malo ostrvo koje je nekada pripadalo Santoriniju, ali ga je nasilna erupcija vulkana otrgla od njega. Danas na njemu živi svega stotinjak ljudi i predstavlja raj u vodama Egejskog mora.

Kultura i kuhinja
Obavezno se prepustite grčkoj kulturi življenja koja je na ostrvima kao Santorini dovedena do hedonističkog vrhunca. Ne propustite degustaciju lokalnih vina, brojne salate i naravno, sve što dolazi iz mora. Raspitajte se na vrijeme i organizujte vaše putovanje tokom avgusta kada se organizuju Festival gradova vina i festival hrane. Jun je poznat po Santorini džez festivalu a svakog septembra održava se Međunarodni muzički festival.

Zalasci sunca
Odvojite sat vremena svakog dana samo za uživanje u posljednjim zracima sunca. Naročito posmatrani sa zapadne strane ostrva, ovi zalasci ulaze u sve moguće liste najspektakularnijih prizora na svijetu. Nije ni čudo što je većina restorana i barova okrenuta moru, kako bi gosti uživali u preljepom pogledu.

b92

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code