Saobraćajni kolaps ka granici Debeli brijeg

Saobraćajni kolaps ka granici Debeli brijeg

4629
6
Podijeli

Kako se i očekivalo ovaj vikend je u znaku najvećeg ovogodišnjeg  odlazećeg talasa turista iz Crne Gore, kao i vozila  u tranzitu. Od  tri granična prelaza Crne Gore u Herceg Novom, sa BiH na Sitnici i sa Hrvatskom na Debelom brijegu i Kobili najduže se čeka na Debelom brijegu.

kolona sutorina debeli brijegGnanični prelaz  je sa četiri trake na izlazu, ali kolone su duge i do 6 kilometara. Kako saznajemo, uzrok tome su što na hrvatskoj granici Karasovići traju duže kontrole upkos pet saobraćajnih traka koje imaju za prijem vozila iz Crne Gore. Zato je pod pravom saobraćajnom opsadom  čitava dionica od bivšeg motela Vinogradi ka granici Debeli brijeg i dva kilometra međuzone do Karasovića.

Picerija i restoran

Odlazeći turistički talas i gužve počele su još u četvrtak, a kolaps je, javljaju čitoci Jadranovog portala, bio još sinoć ka Debelom brijegu, jer je kolona počela od  Igala. Za mještane je nemoguća misija da stignu do kuća u Sutorini i okolnih naselja bez čekanja od najmanje sat-dva. Žale nam se da kada zaobilaze kolonu saobraćajna policija im  piše kazne, jer nedozvoljeno pretiču.

Međutim i na to su spremni, jer, kako kažu, ne pada im na pamet da bez potrebe čekaju satima u koloni u autima po suncu, a kuća im na kilometar-dva. To je svake godine ista priča i trebalo bi naći rješenje, da se, ipak, mještani propuštaju, odnosno ne kažnjavaju, kao i da u očekevinaim vikendima bude više saobraćajne policije.

U graničnoj policiji očekuju da će sjutra popodne  gužve biti znatno manje. Inače, samo juče na Debelom brijegu evidnetirano je preko 17 hiljada vozila na izlasku iz zemlje, a oko 7 hiljada na ulasku u Crnu Goru.

6 Komentari

 1. Herceg Novim treba, pod hitno, zaobilaznica, prostrana i na pravo mjesto, autobuska stanica sa regulisanim lokalnim autoprevozom, rekonstrukcija svih puteva, gradskih i seoskih, sredjivanje parkiralista i jos puno, ponecega.Samo Herceg Novi, nazalost, nema DOMACINA i nece ga imati jos zadugo i ove, i slicne vijesti ce i ubuduce biti tema za rasprave bez ikakvih rjesenja.
  0  0
 2. Naplatite im putarinu pa neće biti gužve. To su ionako albanci u tranzitu koji ništa ne troše u Herceg Novom.Zbog ovih gužvi koje oni prave tjeramo prave turiste.
  0  0
 3. Sramota, i da, oni koji ziwe u Prijewor u koloni bi cekali i po 4 sata, jer je kolona danas do Travunije bila, a policija je stajala kod Vinovrada i pisala kazne, sto je nenormalno da umjesto neke organizacije sprovodjenja mjestana oni stoje i pisu kazne…
  1  0

Ostavite komentar

*

code