Saradnja dva grada prijatelja, Kotora i Santa Barbare za primjer

Saradnja dva grada prijatelja, Kotora i Santa Barbare za primjer

836
0
Podijeli

Donatorsko veče, čiji prihod je namjenjen Resursnom centru za rehabilitaciju i školovanje lica sa poremećajima sluha i govora, koje je u saradnji sa kulinarskom akademijom Gorana Milića iz Santa Barbare inicirala Opština Kotor i njen predsjednik dr Aleksandar Stijepčević, pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića, organozovano je sinoć u Kotoru u Resursnom centru za rehabilitaciju i školovanje lica sa poremećajima sluha i govora.

FullSizeRender_2Kompletan prihod od sinoćnje večere biće doniran za obuku i dodatno usavršavanje učenika Resursnog centra u kulinarskim vještinama u inostranstvu.

Picerija i restoran

Kako tvrde iz PR službe kabineta predsjednika Opštine Kotor, većina zvanica se odazvala humanom gestu, te je cilj večere ispunjen, a projekat usavršavanja i edukacije učenika iz kotorskog Resursnog centra, u sferi kulinarstva, će biti nastavljen.

– Uz odlične uslove koje učenici imaju u okviru Resursnog centra, cijeli projekat predstavlja izuzetnu podršku, motivaciju, šansu ovim mladim ljudima. Ubijeđen sam da će saradnja Santa Barbare i Kotora nastaviti iz godine u godinu da se odvija još jačim tempom, i našim prijateljima iz pobratimskog grada, g-dinu Isaku Adidžesu, dragim prijateljima Džordžu i Deniz Lili, mojoj koleginici, gradonačelnici Santa Barbare Helin Šneider, Goranu Miliću i ostalim prijateljima iz Santa Barbare želim da se zahvalim zbog svih inicijativa koje predlažu, i bez kojih ovaj projekat ne bi zaživio – kazao je predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević.

Ministar održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Branimir Gvozdenović, je pohvalio ovakvu akciju, posebno zato što njen direktan ishod utiče na razvoj crnogorskog turizma.

Direktor Resursnog centru za rehabilitaciju i školovanje lica sa poremećajima sluha i govora, Boro Kašćelan, kazao je da Crna Gora jeste prepoznata i kao gastro destinacija, te da će učenici centra imari priliku da nadograde svoja znanja, ne samo nacionalnom kuhinjom, već i ostalim, svjetskim kuhinjama, sa kojima će imati prilike da se upoznaju u Santa Barbari.

Gradonačelnica grada pobratima kotorskoj opštini, Santa Barbare, g-đa Helin Šneider je zaključila kako ova dva grada imaju zaista mnogo sličnosti, i kako je ubijeđena da će ovakva saradnja, kao i stečene jake prijateljske veze samo napredovati, i trajati još dugo.

U okviru saradnje pobratimskih gradova Santa Barbare i Kotora, već godinama unazad uspješno se realizuju projekti usmjereni ka mladima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code