Početna Društvo Saradnja opština Herceg Novi i Tivat u izgradnji putne infrastrukture na Luštici

Saradnja opština Herceg Novi i Tivat u izgradnji putne infrastrukture na Luštici

2

Predsjednici lokalnih samouprava Herceg Novog i Tivta, Stevan Katić i Željko Komnenović, sastali su se juče sa projektantima u cilju rješavanja pitanja završetka izgradnje saobraćajnice na tivatskom dijelu poluostrva. Dogovoreno je da se na dnevnom redu sljedeće redovne sjednice Skupštine opštine Tivat nađe Odluka o proglašenju javnog interesa, čijim se usvajanjem otvaraju vrata ka realizaciji planiranog – izgradnji saobraćajnice u dužini od skoro 10 kilometara, saopšteno je iz press službe Opštine Herceg Novi.

Foto: Služba za inormisanje OHN

Prema riječima Komnenovića, Herceg Novi i Tivat su u saglasju da je saobraćajna infrastruktura neophodna za razvoj investicija, a planirana saobraćajnica na luštičkom poluostrvu važna za obje opštine. On pojašnjava da je u pređašnjoj proceduri zbog dijela sportske infrastrukture “Luštice bay” došlo do izmještanja dijela od 1020 metara puta kroz teritoriju tivatske opštine. Ukupna dužina puta iznosi oko 10 kilometara i zalazi duboko na teritoriju hercegnovske opštine iznad mjesta Klinci.

-Sastanak je bio konstruktivan i dogovor je da na već sljedećoj sjednici SO bude odluka o proglašenju javnog interesa i da se završi projekat kako bismo na ubrzan način završili taj dio posla i kako bismo mogli da uđemo u drugu fazu, odnosno u samu izgradnju saobraćajnice koja je veoma značajna za razvoj Luštice i koja će imati kasnije veliki značaj za buduću zaobilaznicu za Herceg Novi i Tivat. Mi smo i na formalnim i neformalnim sastancima predsjednika Opština Boke i Budve i ranije targetirali da su saobraćajna infrastruktura i tretman otpada naši prioriteti u radu, kazao je Komnenović.

Kako je naglasio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, lokalna samouprava je uradila veliki posao kada je riječ o izgradnji putne infrastrukture.

-Mi smo pri kraju završetka glavnog projekta oko 8 kilometara puta koji prolazi kroz hercegnovsku teritoriju i očekujemo izdavanje građevinske dozvole. Razgovarali smo o  nastavku tog puta ka opštini Tivat, kako bi se  procedura sprovela do kraja i put bio završen u kompletu, kazao je Katić i dodao da će uz projekat vodosnabdijevanja koji je u završnoj fazi, ova putna infrastruktura značiti kompletnu promjenu načina funkcionisanja na teritoriji Luštice.

Put na poluostrvu će biti dio buduće zaobilaznice, koja će biti od velikog značaja za saobraćaj cijelog zaliva. Katić je naglasio da sa prethodnom tivatskom vlašću nije bilo moguće naći zajednički jezik, izrazivši zadovoljstvo što je u tivatskoj lokalnoj upravi sada pokazano veliko razumijevanje kada je riječ o ovim poslovima.

2 Komentari

  1. Poceli ste kopat put za kabal na mamulu, i ono malo njega sto je ostalo od njega, bice unisteno, tih 10km puta se radi pod ugovorom sto je napravljen sa Nord Star investitorima koji bi trebali pocet gradnju izmedju Dobreca i Rosa, za lusticu taj put nece nista znacit ako ne naprave prilazne puteve na njega, jer je daleko u brdo, a postojeci put ce za koji mjesec bit totalno unisten… sramota ali ozbiljna…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code