Početna Politika Saradnja Opštine Herceg Novi i Ambasade Finske i u narednom periodu

Saradnja Opštine Herceg Novi i Ambasade Finske i u narednom periodu

2

Ambasador Finske u Beogradu Kim Lahdervit posjetiće početkom novembra Opštinu Hercg Novi, kada će sa rukovodstvom grada razgovarati o mogućnostima produbljivanja saradnje koja je započela ove godine učešćem te države u obilježavanju 50. Praznika mimoze, saopšteno je iz lokalne uprave.

Povodom najave posjete ambasadora, danas je sa potpredsjednicom Opštine Herceg Novi Danijelom Đurović i saradnicama razgovarao ekonomski savjetnik Ambasade Finske Igor Madžarević.

Učesnici u razgovoru istakli su da je martu u foajeu Dvorane Park održana izložba „Inovativni finski dizajn“, koja je privukla veliku pažnju stručne i laičke javnosti. Madžarević je istakao da će Ambasada Finske biti otvorena za saradnju i za naredna obilježavanja Praznike mimoze, a u periodu pred nama moguće je ostvariti saradnju i Opštine Herceg Novi, preduzeća „Čistoća“ i „Vodovod i kanalizacija“ sa finskim kompanijama koje su specijalizovane za reciklažu, odvod otpadnih voda i upravljanje čvrstim komunalnim otpadom.

Tokom sastanka, izraženo je i zadovljstvo održavanjem Operosa Festivala u Herceg Novom. Osnivač festivala je finski mecosopran Katherina Haataja, a u saradnji Operose, Opštine Herceg Novi, Turističke organizacije Herceg Novog i JUK „Hercegfest“, stvara se jedinstveni nacionalni operski događaj koji promoviše kulturu, Herceg Novi i Crnu Goru.

2 Komentari

  1. Pa ovo je sjajna vest, saradnja sa Finskom, pa ko se tome ne raduje…samo Vas molim , ne zapostavljajte radi Finske svestranu, sadržajnu i vrrrrlo korisnu saradnju sa našom braćom Osečinom, Čajetinom i naravno Jagodinom !!!

    6
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code